{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malić: Ne znamo zašto predstavnici Plenuma nisu došli na sastanak

F
21.2.2014. u 13:42
19
31
Malić: Ne znamo zašto predstavnici Plenuma nisu došli na sastanak
19
Malić: Ne znamo zašto predstavnici Plenuma nisu došli na sastanak
Foto: Klix.ba
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) Mirjana Malić izjavila je danas da nema nikakvu informaciju zašto predstavnici plenuma građana nisu prisustvovali sastanku Kolegija Skupštine iako su obaviješteni i pozvani.
Podsjetila je da je Skupština KS na vanrednoj sjednici 12. februara obavezala Kolegij SKS da bude u permanentnom zasjedanju i ovlastila ga da uspostavi socijalni dijalog sa predstavnicima plenuma građana i građanki KS.

U tom smislu, kazala je Malić, oni su se nama i obratili sa formulisanim zahtjevima i dali su nam rok od 72 sata da se o tim zahtjevima očitujemo.

"Mi smo vrlo promptno već jučer, čim smo završili sjednicu Kolegija Skupštine KS direktno, e-mailom u 16.15 sati obavijestili plenum građana i građanki Kantona Sarajevo da ih čekamo danas u 10.30 sati. Prošireni Kolegij je danas do 11.30 čekao predstavnike plenuma građana da se pojave što oni nisu učinili. Mi nemamo nikakvu informaciji i niko se nije javio", kazala je Malić.

Izrazila je nadu da će se taj kontakt ostvariti, "mi smo otvoreni za socijalni dijalog".

Podsjetila je da Poslovnik i Zakon predviđa da klubovi ili klub građana, mogu, da za to nema nikakve zakonske zabrane, da se udruže, te da poslanici i klubovi prihvate prijedlog delegiranih predstavnika, građana, plenuma, pojedinaca, koje imenuju. Ako 18 zastupnika u SkupštinI KS to prihvate, to ide u skupštinsku proceduru.

Dopredsjedavajući Skupštine KS Kemal Ademović je također rekao da je Kolegij predložio da prva tačka dnevnog reda na redovnoj sjednici Skupštine KS u ponedjeljak, 24. februara ove godine, bude razmatranje i usvajanje zaključaka uz nadu da će oni biti i usvojeni, što je i predsjedavajuća Malić potvrdila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: