{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij Skupštine KS danas će prezentirati zahtjeve Plenuma građana

F
21.2.2014. u 10:47
4
19
Kolegij Skupštine KS danas će prezentirati zahtjeve Plenuma građana
4
Kolegij Skupštine KS danas će prezentirati zahtjeve Plenuma građana
Foto: Klix.ba
Sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, počela je danas u prostorijama Gradske uprave Grada Sarajeva.
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo u skladu sa zaključkom Skupštine, jučer je na cjelodnevnom zasjedanju razmatrao zahtjeve Plenuma građana i građanki i donio određene zaključke i odgovore na te zahtjeve, a koji će danas biti prezentirani.

Kako je jučer najavljeno predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić zaključke Kolegija će prezentirati predstavnicima Plenuma, a Kolegij će te zaključke uputiti Skupštini KS koja će se o njima izjasniti na prvom narednom zasjedanju, u ponedjeljak, 24. februara.

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne vlade Kantona Sarajevo.

Zahtjev je i revizija plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: