{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij Skupštine KS zaključke će sutra prezentirati Plenumu

F
20.2.2014. u 16:44
11
44
Kolegij Skupštine KS zaključke će sutra prezentirati Plenumu
11
Kolegij Skupštine KS zaključke će sutra prezentirati Plenumu
Kemal Ademović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo u skladu sa zaključkom Skupštine danas na cjelodnevnom zasjedanju razmatrao je zahtjeve Plenuma građana i građanki i donio određene zaključke i odgovore na te zahtjeve.
"Ti zahtjevi bit će prezentirani sutra na nastavku sjednice Kolegija u 10.30 sati u prostorijama Gradske uprave Sarajeva", kazao je novinarima dopredsjedavajući Skupštine KS Kemal Ademović.

Ademović je istakao da će predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić zaključke Kolegija prezentirati predstavnicima Plenuma, a Kolegij će te zaključke uputiti Skupštini KS koja će se o njima izjasniti na prvom zasjedanju, u ponedjeljak, 24. februara.

"Mi smo uradili kompletan set tih zaključaka i odgovorili smo na sva pitanja. Ti zaključci su na Kolegiju usaglašeni, ali o njima nije na Kolegiju još glasano", kazao je Ademović.

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne vlade Kantona Sarajevo.

Zahtjev je i revizija plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: