{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali heroji šire ljubav na Hematološkom odjeljenju

26.3.2014. u 18:12
538
12
Mali heroji šire ljubav na Hematološkom odjeljenju
538
Uprkos tome što se bore s opakom bolešću, ljubav je glavni motiv koji preovladava u radionicama malih heroja koji borave na Hematološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Ovaj put, ljubav su iskazali kroz životinje srcolikog oblika.
"Ljubav pokreće sviju i daje energiju svima. Srce, kao simbol ljubavi je oblik koji djeca najčešće crtaju, režu, prave. Na ovoj radionici zadatak je bio izrezati srca u raznim veličinama i onda oblikovati neku životinju. Djeca su se jako zabavila praveći srcolike životinje" napisali su iz udruženja Srce za djecu koja boluju od raka.

Pas, zec, slon, riba, samo su neke od životinja koje su ova dječica, uprkos zavojima i iglama u njihovim malenim rukama, napravila u raznim bojama.

Kreativna radionica je dio projekta Psihosocijalna podrška i pomoć djeci oboljeloj od malignih oboljenja i njihovim porodicama, kojeg finansira IN Fondacija.

"Značaj ovog projekta je neprocjenjiv za djecu i njihove roditelje. Zaista, liječenje dugo traje, i potrebno je održavati pozitivno raspoloženje, tražiti tračak svjetla u teškoj borbi", kazali su za naš portal psiholozi iz udruženja.

Inače, djeca će uskoro dobiti i dugoočekivanu Roditeljsku kuća čija će izgradnja početi početkom aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: