{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malezija: Predstavljene sarajevske papuče, džezve i bosanski ćilimi

14.9.2015. u 11:57
0
21
Malezija: Predstavljene sarajevske papuče, džezve i bosanski ćilimi
0
Malezija: Predstavljene sarajevske papuče, džezve i bosanski ćilimi
Ambasada Bosne i Hercegovine u Maleziji učestvovalo je na Međunarodnom zanatskom festivalu pod nazivom "Zanati ujedinjuju narode".
Festival je održan u Kuala Lumpuru od 10. do 13. septembra 2015. godine, a Ambasada je izložila eksponate koji predstavljaju stare bosanskohercegovačke zanate.

U suradnji sa Udruženjem “Stari zanati” iz Sarajeva, Ambasada BiH je izložilo sarajevske papuče koje izrađuje zanatlija Kalajdžisalihović, te ženske tašne u kombinaciji koža-ćilim koje izrađuje zanatlija Zec.

Pored tašnarskog i papučarskog zanata, predstavljen je i kazandžijski zanat u vidu džezvi, ručnog mlina za kavu, te tabačića. Izložene su i serdžade, bosanski ćilimi, narodne nošnje, te rezbarene drvene tacne.

Na štandu je pored rukotvorina bosanskohercegovačkih zanatlija, postavljen je turistički promotivni materijal u vidu brošura, koji su zainteresirani posjetioci mogli da uzmu, pogledaju i vizualno dočaraju prirodne ljepote BiH.

Tokom ceremonije otvorenja Festivala ministar turizma i kulture Malezije Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz uručio je Ambasadoru BiH u Maleziji zahvalnicu za učešće na ovom Međunarodnom festivalu.

Na Festivalu su, pored lokalnih zanatlija, svoje zanate predstavili su Meksiko, Peru, Vijetnam, Indonezija, Japan, SAD, Kazahstan, Maroko i brojni drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: