{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mala Belmina dobila matični broj, majka predaje zahtjev za pasoš

6.6.2013. u 12:52
15
28
Mala Belmina dobila matični broj, majka predaje zahtjev za pasoš
15
Mala Belmina dobila matični broj, majka predaje zahtjev za pasoš
Belminini roditelji s rodnim listom djevojčice (Foto: Klix.ba)
Fatimi Ibrišević, majci tromjesečne bebe Belmine koja nije mogla ići na liječenje van BiH, jer nije imala matični broj i stoga nije mogla dobiti pasoš, danas je javljeno da je njena beba dobila jedinstveni matični broj.
Fatima je za Klix.ba kazala da još uvijek nema "u rukama" matični broj za svoju bebu, ali da su joj rekli da je njena kćerka dobila prijeko potrebni broj kako bi se mogla liječiti u Njemačkoj.

"Upravo idem u MUP da preuzmem matični broj i da predam zahtjev za izdavanje rodnog lista i pasoša za svoju bebu, kako bi mogla ići na liječenje u Njemačku. Nakon toga će biti potrebno uraditi dijagnostiku i odrediti način na koji će moja kćerka biti liječena", kazala je Fatima.

Belmina je trenutno smještena na Pedijatrijskoj klinici Jezero u Sarajevu, ali mora ići na liječenje, odnosno na presađivanje koštane srži, u inozemstvo.

Podsjećamo, Klix.ba je prvi objavio tekst o malenoj Belmini koja zbog političkih nesuglasica i malverzacija nije mogla dobiti JMB i otići na liječenje u inozemstvo. Nakon što smo objavili tekst, pokrenuti su protesti koji su doveli do toga da Vijeće ministara usvoji odluku o privremenom izdavanju matičnih brojeva.

No, demonstranti su nezadovoljni time te i danas pred institucijama BiH traže donošenje zakona o JMB.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: