{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majke Srebrenice izrazile zahvalnost Vučiću što je stigao na mjesto genocida

11.7.2015. u 10:16
778
Majke Srebrenice izrazile zahvalnost Vučiću što je stigao na mjesto genocida
778
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Potočare gdje će prisustvovati komemoraciji povodom 20. godišnjice srebreničkog genocida.
Vučića su u Memorijalnom centru u Potočarima dočekale majke Srebrenice koje su mu se zahvalile na dolasku na mjesto genocida te mu poželjele dobrodošlicu.

Nakon dolaska Vučić se upisao u Knjigu žalosti.

Sedmicama je trajala trakavica oko Vučićevog dolaska u Srebrenicu, a konačnu odluku da dođe u Srebrenicu Vučić je donio nakon sjednice Vlade Srbije koja je održana prije tri dana.

Vučić je mogućnost dolaska u Srebrenicu najavio prije nekoliko sedmica, ali je, nakon hapšenje Nasera Orića po potjernici iz Srbije, bilo najavljeno da neće biti dobrodošao ako Orić bude izručen Srbiji.

Nakon što je Orić izručen BiH porodice žrtava saopćile su da nemaju ništa protiv Vučićevog dolaska u Srebrenicu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sinoć je iznio navodna saznanja da bi Vučiću mogla biti ugrožena sigurnost u Srebrenicu, ali su bh. policijske agencije odbacile takve navode.

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta, naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne smije da bude među tolikim grobovima", poručio je Vučić danas prije plaska u Srebrenicu.

On je istakao da ovdje samo odjekuje prosto pitanje a to je "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"

Premijer je istakao da Vlada Srbije želi, "da živimo sa Bošnjacima, da zajedno radimo i da počnemo da verujemo jedni drugima".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: