{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Osuđujemo zločin u Srebrenici, gnušamo se učesnika

11.7.2015. u 09:46
267
Vučić: Osuđujemo zločin u Srebrenici, gnušamo se učesnika
267
Vučić: Osuđujemo zločin u Srebrenici, gnušamo se učesnika
Foto: EPA
Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se prije 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali, rekao je Vučić.
U pismu javnosti, pred polazak u Srebrenicu, premijer Srbije Aleksandar Vučić je naveo da ne postoje riječi kojima neko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima vlade, prenosi B92.

"Moja ruka je pružena, i ostat će takva, bez ikakve politike i bez obzira na eventualnu kaznu, ili nagradu", poručio je Vučić.

"Dvadeset godina je prošlo od stravičnog zločina koji se dogodio u Srebrenici. Ne postoje riječi kojima bilo ko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, kao i bijes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu učestvovali i nastavit će da ih privodi pravdi", naveo je Vučić.

On je istakao da je njegova odluka da kao predsjednik Vlade Srbije ode u Srebrenicu "mnogo više od politike i mnogo više od bilo kakvih političkih igara, i od stavova, pritisaka, i onih da dođem, i onih da ne dođem".

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne smije da bude među tolikim grobovima", poručio je Vučić.

On je istakao da ovdje samo odjekuje prosto pitanje - "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"

Premijer je istakao "da mi želimo, da Vlada Srbije želi, da živimo sa Bošnjacima, da zajedno radimo i da počnemo da vjerujemo jedni drugima".

"Želim, u ime Srbije, dakle, svima nama, i to najiskrenije, budućnost, i mislim da je to, danas i najviše što možemo da učinimo za svu nesrećnu prošlost. Moja ruka je pružena, i ostat će takva, bez ikakve politike i bez obzira na eventualnu kaznu, ili nagradu", poručio je Vučić.

On je rekao da je to njegova dužnost i sveta obaveza i pred onima koji su stradali, i pred onima koji dolaze, da, umjesto njih žive.

"I jednima neka je vječna slava, a drugima, vječni mir. Sve manje od toga, bila bi uvreda i svim našim žrtvama“", navodi se u pismu premijera Vučića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: