Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da sam na kvizu imao pitanje za 1 mil. KM: " Ko je potpredsjednica FBiH?" - Nema saMse da bi znao.
@DZENANMUSAturcin Bosanski jezik , neupuceni Dzenane ...
@DZENANMUSAturcin Isto tako Srbi u BIH ne postoje, mozda samo oni koji su se doselili iz Srbije. Jer srbi u BiH ne zive. U BiH zive bosanski pravoslavci, koji govore bosanskim jezikom.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nećeš ti dugo!
Srpski mogu govoriti u Srbiji, ovdje se govori Bosanski! I o kakvoj ravnopravnosti ćirilice ova komunjarka priča? Ćirilica se koristi u divljoj Rusiji, ovo je Evropska zemlja!
@DZENANMUSAturcin i misliš da si duhovit?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
omgfgggads fs s
jaoooo
hamo vidi joj glave
jaoo vidi je
ko je ova sad
Gospođo, ako je tebi to prioritetni problem u FBIH onda vi trebate da se razriješite svoje dužnosti .Treba uvažiti i druge, to znači da riješe oni kantoni gdje Srbi nisu konstitutivni.
Svima jednaka prava na cjeloj teritoriji BiH. U ovoj drzavi se NIKO NE IZJASNJAVA DA GOVORI BOSNJACKI JEZIK PREMA TOME ODAKLE VAM PRAVO DA IMENUJETE JEZIK NEKOM NARODU I ZASTO?
Kada Bosnjaci budu konstitutivni u RS-u, pa onda.
"Presuda Ustavnog suda uvela je konstitutivnost svih naroda na području oba entiteta ..." reče Bariša Čolak i osta živ. A Srbi nisu dobili konstitutivnost u Županijama, jer to Hrvati ne žele, odnosno predstavnici hrvatskog naroda.
SVE DOK NA CIJELOM TERITORIJU OVE ZEMLJE NE BUDEMO SVI JEDNAKI I RAVNOPRAVNI NEMA NAPRETKA NIKOM OD NAS.
ko ti je to rekao?
Jadni pokusaji Bilbord nacije da u srpski jezik kojim govore ubace malo turcizama i malo hrvatskog jezika i onda ga nazovu tzv bosanskim jezikom.To moze biti samo bosnjacki jezik.Jadni pokusaj malih,frustriranih hrvata da ubacivanjem nepostojecih rijeci tipa zrakomlat,ovrha,obrt itd da naprave cisti hrvatski jezik a najsmjesniji su crnogorci koji ubacuju italijanske rijeci da bi napravili kao svoj crnogorski jezik.Apsurdni kompleksi i frustracije malih naroda
Bosanski jezik ne postoji! Postoje samo bosansko hercegovački jezici hrvatski, srpski i bošnjački (izmišljen iza 93. godine) a koji nije ništa drugo nego ijekavska varijanta srpskog jezika začinjen turcizmima i slovom "H" gdje treba i ne treba.
@donStjepan kad je nastao taj tzv hr jezik. Ja nikad u skoli nisam ucio hr jezik a 50 god imam. Sto vam smeta H. Vi ga izbacujete gdje ne treba npr Ibrahim vi kazete Ibraim,Muarem tid.Uostalom sta te boli qurac kad je bosanski nastao,Google i vidi
@VolvoXC90 Taman da je nastao jučer isti ima temelja za razliku od bosanskog. Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne postoji Bosanski jezik.Samo Srpsko-Hrvatski ili Hrvatsko-Srpski jezik.Muslimani,Crnogorci,i Hrvati su smijesni kako pokusavaju prekrojiti jezike da bi se sto vise distancirali od Srpskog jezika pa izmisljaju rijeci ili ubacuju neke strane rijeci samo da bi se ti njihovi tzv novi jezici razlikovali od srpskog.Prosto se takmice u svojim glupostima i apsurdima koji nemaju nikakvo naucno utemeljenje.Jezik muslimana sa turcizmima moze biti samo bosnjacki jezik
U bosni SVI bosanci....bosanski katolici i bosanski ortodoxi pricaju bosanski jezik
I mi imamo nasu "Cvijanovicku".