Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napredak kao u Aziji? Pa mi nismo narod koji ima ikakve kodekse casti, ikakav osjecaj krivice... Mi smo bili i ostali ratnicka plemena...
Od kada je balkana i njenih plemena od tada je i nacije. Nit smo pametni ko germani niti smo osvajaci kao rimljani. Dno dna, rodjeni da budemo sluge ovima navedenima. Puj hebem nas neslozne!
@katil: Bushido je zivot u svakom dahu. A da imamo sepuku(harakiri) pola nas ne bi bilo!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Treba ateizam proglasiti kao vrhunsku društvenu vrijednost, a hodže i popove otjerati iz javnog i političkog života.
Iznalazenje besplatnih i obnovljivih izvora energije bi bila nevjerojatna stvar za ljudski rod.
_""Mi u Maleziji imamo tri etničke grupe i uvijek postoji šansa za konfrontaciju. Znam da postoje određeni antagonizmi između tri etničke grupe u BiH, ali bilo bi značajno da se takva osjećanja reduciraju kako bi se koncentrisali na zajednički rad za boljitak svih", zaključio je Mahaleel." To ovdje u BiH ne ide tako. Svako vuče na svoju stranu, ali samo iz jednog razloga, a to je njihov lični interes. Njih nije briga za razvoj države i poboljšanje standarda građana. Najvažnije od svega im je, da je njima dobro.
Dejton je trebao biti samo privremeno rješenje a ne stalno. A problem su i naši politčari koji nam nameću dosta toga lošeg, zavađaju nas. A najgori su oni koji su se rodili u ovoj državi, skoluju se u njoj, rade, zaradjuju za zivot, osnivaju porodice i umiru u njoj, ali je ne priznaju kao svoju, jer njihova je ili Hrvatska ili Srbija. Bosna je zemlja i Hrvata, Srba i Bošnjaka, kao i takva biće i dalje. Jedina moguca solucija za napredak jeste ukidanje dejtona, sto je nazalost u ovom trenutku nemoguce.
Jel rek'o sta onaj vlasnik FK Sarajeva? Sta on misli o svemu ovome? Svaka susa nama soli pamet...
Nije samo rečeno da li će u gradnji učestvovati domaća operativa i kojeg profila treba da bude niskogradnja ili visokogradnja!?
Nema od toga ništa srpstvo ima svoju naciju, srpsku a svoje gledište u pogledu bosanske nacije pokazali su i sami Bošnjaci u svojoj kamanji "bitno je biti Bošnjak" kada su sve koji su se izjašnjavali Bosancima etiketirali "izdajnicima Bošnjaštva".Neće ti Srbi i Hrvati "Bosanske nacije" a neće ni Bošnjaci još i više.Bošnjaci su u kampanji 2Bitno ej biti Bošnjak" do gola pokazali svoje licimjerstvo u pogledu "forsiranja Bosnastva".Nameću Srbima i Hrvatima "Bosanstvo" a sami ga neće..Agresivno neće..
trla baba lan, da joj prodje dan...
Nema nista dok BiH ne iseli RS-ovce i HB-ovce. Naselili su se ovdje u 17. i 18. stoljecu i poceli se sirit ko u svome. Ali trend se malo obrnuo - sad se iseljavaju. Valja nam jos 20 godina vukljat ovako, kad ovi nebosnjaci spadnu na 1/5 ukupnog broja stanovnika BiH, onda ce se drzava BiH lahko vratiti na Ustav iz 1991. godine i zlatne ljiljane. Samo strpljenje.
Kakve nacije?Zar nije dosta da imamotri nacije, pa sada još i neku četvrtu?
nemamo tri nacije nego tri naroda. Mi smo specificna drzava bez nacije u biti. Bilo bi dobro da imamo bosansku naciju ali da smo pod njom bosnjaci, srbi i hrvati
Nema od toga ništa srpstvo ima svoju naciju, srpsku a svoje gledište u pogledu bosanske nacije pokazali su i sami Bošnjaci u svojoj kamanji "bitno je biti Bošnjak" kada su sve koji su se izjašnjavali Bosancima etiketirali "izdajnicima Bošnjaštva".Neće ti Srbi i Hrvati "Bosanske nacije" a neće ni Bošnjaci još i više.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zivjela Nigeriji Slava Nigeriji stop islanskom terorizmu u Nigeriji
pa mi i imamo svako svoj indentitet pa necemo svakih 20-30 godina mijenjati i naciju i vjeru i drzavu
Bosanac i Hercegovac - bošnjačkog, jevrejskog, srpskog, romskog, indijskog, hrvatskog, mađarskog porijekla...itd. Europsko amerikanstvo.
Sve neki bivsi fukcioneri koje je Bake doveo da palamude.
Pa dobro je reko, valjda smo svi bosanci (po starom bosnjaci)
damire po starom si ti srbin--jer tvoji su morali primiti islam za vrijeme turske okupacije
Ok. Ja cu rado reci da sam Srbin ali kako ako niko od mojih pra pra pra djedova nije iz srbije? ok , pravoslavac mozda i jesam, bilo je tu svega pod turcima, ali vjera sad nije bitna, ali kako cu biti srbin majka mu stara nisam vidio srbije u zivotu