Kadrovi SBB-a za Vladu TK
88

Magistra elektrotehnike predložili za ministra unutrašnjih poslova

Piše: D. Brkić
Mahir Nurkanović
Mahir Nurkanović
Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost (SBB) Tuzlanskog kantona, nakon što je sa SDP-om i Narodnom strankom radom za boljitak oformio skupštinsku većinu u TK, obznanio je imena svojih kadrova koji će zaposjesti ministarske fotelje.

Jednog od najuspješnijih ministara unutrašnjih poslova, Begu Gutića, zamijenit će magistar elektrotehnike iz Lukavca Amir Husić. Riječ je o doskorašnjem uposleniku SIPA-e i nekadašnjim predsjednikom Unije studenata Univerziteta u Tuzli. Tridesetpetogodišnjem Husiću se "prišiva" kako je nekada bio blizak SDA.

Profesor islamske teologije Zijad Mahmutović (42) bit će novi ministar za boračka pitanja, a arhitekta Nermin Duranović bit će imenovan za ministra prostornog uređenja i zaštite okoline.

Iako o tome danas nije bilo govora na sjednici Skupštine SBB TK je kandidovao Mahira Nurkanovića za novog potpredsjednika Skupštine TK. Dakle, Bajazit Jašarević nakon što je danas razriješen dužnosti predsjednika Skupštine uskoro će ostati i bez potpredsjedničke funkcije, jer su SDP i SBB dogovorili da i to mjesto pripadne novoj članici koalicije.