Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj momak,gdje ti živis,imaš platu do nebesa ,spusti se na zemlju i progledaj očima. Nije niko presto placat PDV. PRIVREDA SE LAGANO GASI, UMIRE,NESTAJE !!!?? Jepo me svak“ ako ste vi toga SVJESNI. Unisti li ste davno temelje na kojima stoje te vase fotelje.Halo momak BUDI SE ,kakve su ti to okice.
Na ovog Audija Q7, koji je tri reda ispod a za kojeg KLIX ne dopušta komentare, treba uvesti PDV od 88% kao i na sav ostali luksuz, a hrana treba imati NULA % PDV.
E moj Magazinovicu, jedva da si otisao dalje od kafica, vjerovatno do prodavnice po cigarete. A ne vidis kako trosite taj PDV, sta se radi sa tenderima, u gradjevini, u javnim preduzecima, nepplacanje doprinosa na placi i placanje samo na minimalac, ma gdje god zaviris. Ali sto da zavirujes kad nista ne poduzimate i kad ste vladali a kamo li sada.
Magazinovic da se podhitno poceslja!!!
harač rajo ... harač
ja kada sjednem da pijem kafu kažem konobarima da mi ne kucaju racun. Ja castim gazdu, radije nego ovakve ublehase kao što je ovaj dušebrižnik slijepi.
necu ni da citam........kada bi uveli red u naplatu PDVa i poreza mi bi bili najbogatija drzava na balkanu
Obavezno treba uvesti u osnovne škole predmet "osnove ekonomije" ili nesto tako. Ne bi bili nista bogatiji nego sada gledajuci u cjelini. Samo bi bila drugačija distibucija postojećeg dohotka .Istina da bi budzeti bili puniji i izdašniji pa bi se vjerovatno vrsilo dodatno zaposljavanje na izmišljena radna mjesta u javnoj upravi i vjerovatno bi se plata u javnom sketoru jos povećale pa ne bi bile u prosjeku 100 % veće nego one u privatnom sektoru, nego možda 150-200 % vece. I čitv je niz negativnih konsekvenci u ovakvim slučajevima, ali ko bi sada to sve elborirao, ipak i osnove ekonomije su, kao što vec rekoh, dovoljne da se nazire negativan učinak finansiski prejake države koja pravi kalse naspram običnog slobodnog čovjeka.
necu ni da citam..........znas ti koliko ljudi ne placa poreze???........i naravno uz vece prihode treba uraditi reorganizaciju drzave to jeste ukinuti entitete i kantone i Brcko distrikt......smanjiti administraciju usmjeriti novac na proizvodnju........u pravu sei nemam veze sa ekonomijom........al mi ovo nekako logicno zvuci
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
privatnicima se morau odriješiti ruke, da se PDV plati nakon što se transakcija realizuje, a ne nakon što se izda faktura. ovako imamo situaciju da plaćamo drži 17% na transakciju koja se nije dogodila
Bravo lave, upravo tako. Koliko to god drzavi bilo svejedno, sve ostale strane ukljucene u taj proces naplacivanja PDV-a su u podredjenom polozaju. Znaci izdate racun, platite PDV drzavi i recimo kupac ga ne plati u dogovorenom roku. Prodavac ostao u dvostrukom gubitku: s jedne strane ostali bez robe, s druge strane drzavi dali njenih 17%. Nidje veze. A ovakvih slucajeva ima svaki dan. Cak i gospodja koja radi za kasom u shoping centru boji se ove situacije pa ceka da vi prvo izbrojite novac prije nego ona fiskalizuje racun. Bas nezgodna situacija...
xy vidi nešto ... istina je da se pdv plaća prije nego što bi trebalo, ali zato se čeka na povrat, pa ti to dođe na isto ... jel' de :-)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)