BiH
25

Magazinović: Glasat ćemo za smjenu Šarovića

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavajući Kluba poslanika Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Saša Magazinović je u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma državnog parlamenta, izjavio novinarima da će poslanici te stranke glasati za smjenu ministra Mirka Šarovića.

"Mi se danas apsolutno ne opredjeljujemo ni za SDS ni za SNSD, nemamo nikakve emocije ni prema jednima ni prema drugima. Ne opredjeljujemo se ni za one koji su Momčilu Krajišniku pravili doček, ni za one koji mašu referendumom. Mi se danas opredjeljujemo u potpuno racionalnoj ravni, a to je da biramo ono rješenje koje neće dovesti do blokade institucija BiH", kazao je Magazinović.

Na pitanje da li je bilo nekih "ucjena“ SNSD-a, Magazinović je odgovorio da ucjene ne postoje „ali svakome onome ko je iole politički pismen u ovoj državi, a takvih je mnogo, sasvim je jasno šta znači i do čega može dovesti kriza koja je politička kriza u odnosima između SNSD-a i SDS-a“.

"Kriza u odnosima između SNSD-a i SDS-a, ukoliko ne bude riješena, bit će prenijeta na institucije BiH i vodit će njihovoj blokadi. Ovo je pitanje za blokadu i protiv blokade institucija BiH i ovdje nema nikakvih emocija, ovdje imaju samo racionalni razlozi", kazao je Magazinović.