|

Madžgalj sporazumno priznao krivicu za promet oružjem

Madžgalj sporazumno priznao krivicu za promet oružjem
0
F
FENA
9.2.2011. u 12:14
1
komentara
0

dijeljenja
Madžgalj sporazumno priznao krivicu za promet oružjem Sud BiH
Optuženi Dragoslav Madžgalj Mačak, rođen 18. maja 1976. u Rogatici, nastanjen u općini Sokolac, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, saopćeno je danas iz ovog tužilaštva.
Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe, u vezi s krivičnim djelom udruživanje radi činjenja krivičnih djela, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 27. oktobra 2010.

Tužilac i odbrana saglasni su, da na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Dragoslavu Madžgalju jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci, u koju kaznu će se uračunati vrijeme koje je osumnjičeni proveo u pritvoru.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Dragoslav Madžgalj optužen je da je od marta do aprila 2010. kao pripadnik grupe, zajedno s drugim optuženima, posredovao u prometu dviju eksplozivnih naprava na daljinsko aktiviranje iz BiH u Srbiju, a čiji je transport otkriven i spriječen.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi se obavezao da će na poziv Suda BiH svjedočiti u Sudu BiH.

Ovim sporazumom, optuženi potvrđuje da je upoznat o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH od 27. oktobra 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...