|

Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu

Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu
0
F
FENA
11.1.2011. u 11:54
0
komentara
0

dijeljenja
Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu
Optuženi Ranko Đurović sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
Optuženi Ranko Đurović rođen 6. septembra 1965. u Podgorici u Republici Crnoj Gori gdje je i nastanjen, državljanin Republike Crne Gore, sklopio je sporazum o priznanju krivice s tužiocem posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Ranku Đuroviću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Ranko Đurović optužen je za organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojne droge "skunk", a predložena kazna u okviru sporazuma u skladu je s njegovom ulogom u počinjenju predmetnog krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.