{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu

F
11.1.2011. u 11:54
0
0
Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu
0
Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu
Optuženi Ranko Đurović sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
Optuženi Ranko Đurović rođen 6. septembra 1965. u Podgorici u Republici Crnoj Gori gdje je i nastanjen, državljanin Republike Crne Gore, sklopio je sporazum o priznanju krivice s tužiocem posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Ranku Đuroviću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Ranko Đurović optužen je za organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojne droge "skunk", a predložena kazna u okviru sporazuma u skladu je s njegovom ulogom u počinjenju predmetnog krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: