Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj čiji je mač? Pa srbski naravno. miloradov dedo sa njim ubio amebu! Vlaaahahahahahaha
@archi_a Čiji god da je, biće u muzeju Republike Srpske!!!
Mac je vec poznat u strucnoj literatuti kao SRPSKI MAC SA VRBASA .
Lijepa nasa Bosna, mile pusi ga
A kamen ??
Ovako sa slike izgleda kao bačeni filmski rekvizit, međutim odgovara tipologiji oružja koje su koristili ratnici u srednjevjekovnoj Bosni. Ne treba zaboraviti da su se mačevi kovani u Bosni koristili od strane trupa Engleske krune.
Ovo dokazuje da su Srbi koji su zivjeli na prostoru Bosne oduvijek bili koljači 😂
Mac je iz doba Bosanskog Bana Stefana Kotromanica koji kaze da u njegovoj drzavi zive SRBI i da govori Srpskim jezikom .
Na macu pise "navik on zivi ki zgine posteno!"
Zovi Josh Gates-a neka snimi epizodu
Da nije američki?
"Na većini mačeva postoji simbol kovnice, obično u obliku vuka, rašljastog krsta ili Andrijinog krsta", naveo je Vračar. A AKO JE TURSKI?
@Norm1 Mac je iz 13 vijeka , to ti je od 1200 do 1300, turci su okupirali ovu srpsku zemlju 1463 . Skroz su vam mozak resetovali ?
Mač od ranije poznat ...
Deseti put nalaze isti mač hahahahahahahahahah