Božić na Sarajevo Holiday Marketu
0

Lutkarska predstava i Tanja Jovičević s bendom Ritch Bitch

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Ćerimagić)
Božić će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu biti proslavljen mnoštvom zanimljivih aktivnosti.

U Dječijem paviljonu će danas u 14:00 sati biti odigrana i lutkarska predstava "Ko se boji mraka još?". Naravno, tu je i pregršt drugih aktivnosti za djecu od četiri do 12 godina, u periodu od 10 do 22 sata, između ostalog kuglanje sa maskotama i gledanje crtanih filmova.

Djeda Mraz je vikendom za sve mališane tu u dva termina: od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati. Roditelji paketiće, koje Djeda Mraz može uručiti njihovim najmlađima, mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Posjetitelji su jučer Badnju noć u Sarajevsko pivo Holiday Pubu dočekali u izvrsnoj atmosferi sa odličnim Sarajevskim tamburašima koji su još jednom oduševili sve prisutne. A večeras, u nedjelju 25. decembra, u Holiday Pubu bit će održan Jack Daniel's Night sa Tanjom Jovičević i bendom Rich Bitch.

Tanja Jovičević i njen prateći bend Rich Bitch već godinama važe za gospodare klupskih prostora. Tanja je svoju karijeru započela u popularnom ex-Yu bendu Oktobar 1864, a mnogi se i dalje sjećaju hitova kao što su Crni ples, Denis, Nađi me... Nakon raspada grupe, Tanja nastavlja rad sa Ekaterinom velikom, Bajagom, Aleksandrom Dujinom, ali i samostalno po jazz klubovima u zemlji i inostranstvu.

Rich Bitch je popularan i energičan bend koji postoji deset godina, iza sebe ima nekoliko hiljada nastupa te dva studijska albuma. Sastavljena od iskusnih muzičara, grupa Rich Bitch svira funky rock, sa diskretnim primjesama jazza, u kombinaciji sa odličnim Tanjinim vokalom. U pitanju je najbolja funk/soul postavka na našim prostorima, koja energičnim i veoma kvalitetnim nastupima diže na noge publiku širom prostora bivše Jugoslavije.

Saradnja Tanje Jovičević i ovog mladog benda počela je prije četiri godine, a od tada su nastupali u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj... Na Sarajevo Holiday Marketu ovaj izvrsni bend nastupit će s početkom u 20 sati te izvesti svoj specifični funk/jazz/rock repertoar u okviru Jack Daniel's Nighta.

Sarajevsko Pivo Holiday Pub bit će otvoren od 10 do 23 sata za sve one koji posjete Coca-Cola Holiday Market, gdje se mogu odmoriti uz piće, ali koristiti i besplatni wireless internet.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat.

Izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i dalje su tu za sve one koji žele pregledati njihovu bogatu ponudu. Među njima je i Fan Shop FK Sarajevo, koji u svojoj kućici nudi kompletan asortiman oficijelne robe Fudbalskog kluba Sarajevo. U bordo kućici možete pronaći majice, dukserice, šalove, bedževe, zastave, šolje, kačkete, kalendare, privjeske za ključeve, pernice, čaše, satove, puzzle, olovke i upaljače, kao i razglednice. Fan Shop FK Sarajevo posljednjih je dana bio iznimno posjećen, a mnogobrojni ljubitelji ovog sarajevskog fudbalskog kluba su se zaustavljali pored bordo kućice te birali poklone za sebe ili svoje najdraže. Također, u ovoj kućici je izložen i asortiman zimske robe Benefit: čarape, rukavice, kape..., savršen za hladne zimske dane. Njihov štand, kao i štandove drugih izlagača, možete posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market .