{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Luksuzni studentski hotel od septembra u Sarajevu

F
5.7.2014. u 09:42
233
94
Luksuzni studentski hotel od septembra u Sarajevu
233
Domaći i strani studenti od naredne akademske godine imat će na raspolaganju univerzitetski - studentski hotel koji je smješten u naselju Nedžarići u Sarajevu. Zvanično otvaranje tog objekta planirano je za septembar, a u njemu će biti zaposleno oko 30 radnika.
Predstavnik investitora Ismet Dahić ispričao je Agenciji FENA da je objekt projektiran po suvremenim evropskim standardima sa svim sadržajima neophodnim za populaciju kojoj je namijenjen.

"Objekt će moći primiti oko 240 studenata. Imat će 138 soba, jednokrevetnih i dvokrevetnih, kao i šest apartmana. Izgrađen je na nivou hotela s tri zvjezdice i ispunjavat će sve uvjete savremenog življenja. Studentima će biti na raspolaganju telefonija, televizija, internet... U hotelu će biti prostor za molitvu, a raditi će i kuhinja, fotokopirnica, biblioteka, turska kupatila, fitnes klub i drugi prateći sadržaji", kazao je.

Naglasio je da će u tom privatnom studentskom hotelu biti zaposleno oko 30 radnika raznih profila, a prioritet za njihovo angažiranje bit će stručnost i profesionalnost. Oprema u objektu najvišeg je nivoa kvaliteta, većinom domaćih proizvođača, a i izvođači radova su domaći.

Dahić naglašava da će studenti u tom objektu imati mnogo bolje uvjete za boravak nego što ih imaju studenti na raspolaganju u postojećem studentskim domovima, ali cijena usluga još nije definirana.

"Cijene još nisu definirane, ali će biti dostupne za nešto imućnije studente jer su uvjeti boravka koje im nudimo mnogo bolji nego što su u postojećim studentskim domovima", kazao je.

Istaknuo je dobru suradnju što je ostvaruju s rukovodstvom Studentskog centra Sarajevo, odnosno doma koji je smješten u neposrednoj blizini novog objekta u Nežarićima.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim programima i aktivnostima uvezati ova dva doma, a sve u korist i za potrebe studenata. Pokušat ćemo se dogovoriti da zajednički koristimo njihove sportske terene koje već imaju uređene i napravimo ono što nam bude nedostajalo", kazao je.

Dahić je istaknuo da se radovi na tom objektu odvijaju prema planu te da se zvanično otvaranje očekuje polovinom septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: