BiH
0

FOTO / Ljubuški: Lijanović posjetio imanja pogođena nevremenom

Sarajevo-x.com
Federalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović posjetio je danas poljoprivredne proizvođače na području općine Ljubuški, koju je noćas zahvatilo snažno olujno nevrijeme.

Na licu mjesta se uvjerio u ogromne štete koje je prouzročilo noćašnje nevrijeme, kada je tuča uništila vinograde, voćnjake, povrtlarske kulture i druge nasade.

"Ovo je strašno; u tako kratkom vremenu potpuno je uništen višemjesečni rad i trud ovih ljudi", kazao je, obilazeći nastradala područja.

Pozvao je načelnika Općine Ljubuški, ali i načelnike općina Čitluk i Široki Brijeg, koje je noćas, također, zahvatilo nevrijeme, prouzročivši štete u poljoprivredi - da žurno proglase stanje prirodne nesreće (elementarne nepogode) i da osiguraju sredstva za nadoknadu štete.

"Žurno se trebaju zbrojiti sve štete nastale u poljoprivredi na području ovih općina, te pronaći sredstva da se poljoprivrednim proizvođačima iste nadoknade. Pozivam, također kanton da se aktivno uključi i pomogne poljoprivrednim proizvođačima, koji su u ovom velikom nevremenu ostali bez ovogodišnjega uroda", poručio je federalni dopremijer i resorni ministar Ivanković-Lijanović, naglasivši kako je i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva spremno pomoći ovim poljoprivrednim proizvođačima.