BiH
35

Ljeto je još sa nama: Lijepo vrijeme uz 30 stepeni, vikend hladan i kišovit

Piše: I. P.
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Ako je suditi prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), ove će sedmice preovladavati lijepo i toplo vrijeme.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme uz slabe lokalne pljuskove koji će poslijepodne zahvatiti sjeverni dio Bosne i Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjeren, a jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 15, na jugu između 15 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 25 do 31 stepen, rečeno je iz FHMZ-a.

Srijedu će obilježiti sunčano vrijeme u malu oblačnost, dok u jutarnjim satima kotline rijeka može obaviti magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura kretat će se između 11 do 17, na jugu između 16 i 21 stepeni. Najviša dnevna bit će između 27 i 32 stepena Celzijusa.

U četvrtak slično vrijeme sa sunčanim razdobljima i umjerenom oblačnošću. U jutarnjim razdobljima u kotlinskim dijelovima je moguća niska oblačnost. Jutarnja temperatura bit će između 14 i 19, na jugu između 16 i 22 stepena, a najviša dnevna temperatura bit će između 28 i 34 stepena.

Petak će ličiti na prethodne dane, a što se tiče dana vikenda očekuje nas promjena vremena tako da možemo reći da bar do kraja sedmice možemo očekivati stabilno vrijeme sa visokim vrijednostima temperature zraka. Vikend će obilježiti nestabilnije vrijeme i pad temperatura, zaključeno je iz FHMZ-a.