{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lista IPA projekata usaglašena u posljednji čas

S
18.7.2012. u 22:34
0
6
Lista IPA projekata usaglašena u posljednji čas
0
Lista IPA projekata usaglašena u posljednji čas
Lista IPA projekata za BiH 2012-2013. godine, koju je BiH poslala Evropskoj komisiji na odobravanje, primljena je i sada je na razmatranju, potvrdio je Peter Stano, portparol komesara EU za proširenje Stefana Fuellea.
Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, lista projekata do posljednjeg dana bila je neusaglašena između Republike Srpske i Federacije BiH, što je predstavljalo prijetnju da BiH izgubi sto miliona eura koliko je iz IPA predviđeno za BiH.

Kako list saznaje iz Vijeća ministara BiH, postojala su tri projekta koja nisu bila usaglašena, odnosno projekat "Izgradnja kapaciteta za mehanizme koordinacije za evropske integracije", vrijedan pet miliona eura, zatim komponenta projekta iz oblasti transporta oko Koridora Vc, vrijedan 23 miliona eura, te projekat iz oblasti pravosuđa u vrijednosti 45 miliona eura.

Portparol Direkcije za evropske integracije Marina Kavaz-Siručić rekla je da je usaglašeno 19 projekata, onako kako je bilo traženo. Ona je naglasila da postoji nekoliko projekata koji nisu uvršteni u programski paket, ali da oni nisu kritični za odobravanje IPA od Evropske komisije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: