Sastanak s Caseyem
0

Lijanović spreman da bude predsjedavajući VM

FENA
Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović sastao se u Mostaru s Nigelom Caseyem, ambasadorom Velike Britanije u BiH, saopćeno je iz te stranke.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o pregovorima o uspostavi Vijeća ministara BiH, te o desetogodišnjem djelovanju Narodne stranke Radom za boljitak na bh. političkoj sceni.

''Voljan sam na sebe preuzeti odgovornost predsjedavajućega Vijeća ministara BiH kako bi Bosnu i Hercegovinu konačno izveli iz krize i preusmjerili prema evropskim integracijama. Program koji nudim jasno precizira ekonomski oporavak i procese koji će stvoriti ambijent za smanjenje nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Naš desetogodišnji put u kojem smo se uvijek zalagali za boljitak Bosne i Hercegovine i njenih građana je jasan pokazatelj iskrenih namjera da konačno krenemo putem oporavka i uvedemo BiH u Evropsku uniju gdje joj je i mjesto'' izjavio je na sastanku Mladen Ivanković Lijanović.

On je dodao kako je podršku za svoju kandidaturu dobio od svih članova Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak.

"Još jedanput ću istaknuti kako uz četiri mjesta u Vijeću ministara, ukoliko me podrže stranke iz Republike Srpske, nudim i mjesto čelnog čovjeka Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nadamo se da će u što kraćem roku sve stranke donijeti konkretan dogovor oko uspostave vlasti na državnom nivou jer više ne vidim nikakvih prepreka da se takvo nešto ne dogodi'', zaključio je Mladen Ivanković Lijanović.