{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Ivanković- Lijanović: Ne prihvatamo ultimatume

F
9.9.2011. u 15:54
0
3
Mladen Ivanković- Lijanović: Ne prihvatamo ultimatume
0
Mladen Ivanković- Lijanović: Ne prihvatamo ultimatume
Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović sastao se danas u Širokom Brijegu s Tamirom G. Waserom, šefom Političkog odjela ambasade SAD-a, gdje su razgovarali o izbornim rezultatima, o dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima Narodne stranke Radom za boljitak, te o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz te stranke.
''Krajem septembra slavimo 10. godišnjicu postojanja stranke i moram izraziti svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju'' kazao je Mladen Ivanković Lijanović, naglasivši pri tome kako je iznimno zadovoljan činjenicom da je javnost u ovih 10 godina prepoznala dosljednu politiku Narodne stranke Radom za boljitak koja zagovara višeetničnost, jednakopravnost prava, put BiH ka EU i NATO-u, ekonomski boljitak kroz zaštitu i poticanje domaće ekonomije što je preduslov za smanjenje siromaštva i dizanje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, također, bilo riječi i o aktuelnoj situaciji oko formiranja vlasti na državnoj razini, te o problemima vezanim za formiranje Vijeća ministara BiH i izbor mandatara.

''Ne možemo prihvatiti ultimatum iz RS-a, po kojem bi oni trebali određivati ko će biti predsjedatelj Vijeća ministara BiH, a posebice da oni određuju ko je podoban, ko je veći, a ko manji Hrvat'', kazao je tom prigodom Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: