{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lideri očekuju da Federica Mogherini deblokira put BiH ka EU

22.2.2015. u 18:52
13
24
Lideri očekuju da Federica Mogherini deblokira put BiH ka EU
13
Lideri očekuju da Federica Mogherini deblokira put BiH ka EU
Foto: AFP
Nakon sastanka političkih lidera na kojem je izvršena preraspodjela pozicija u Vijeću ministara BiH govora je bilo o sutrašnjoj posjeti visoke predstavnice Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federice Mogherini našoj zemlji.
Željko Komšić, predsjednik DF-a, kazao je da očekuje da će njenom posjetom biti odblokiran put BiH u EU.

"Očekujem da Parlament BiH sutra usvoji izjavu Predsjedništva BiH i da Mogherini to označi kao deblokadu BiH na njenom putu ka EU", rekao je Komšić.

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je kako je dolazak visoke predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku u BiH dobar znak.

"Predsjedništvo je dobro obavilo svoj posao kada je u pitanju izjava i smatram da je dobra stvar što ona u dva i pol mjeseca dva puta dolazi u BiH. To pokazuje da je Evropa ovaj put ozbiljna u svojim namjerama prema BiH. Na nama je da uradimo konkretne reforme, formiramo vlasti i zajedno sjednemo i napravimo programsku platformu za naredne četir godine. Želja Predsjedništva BiH je da na kraju ovog mandata dobijemo kandidatski status u EU", kazao je Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: