|

Ledenice velika opasnost i za Tuzlake

Ledenice velika opasnost i za Tuzlake
0
S
Piše: D. Brkić
15.2.2012. u 17:30
22
komentara
0

dijeljenja
1/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
2/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
3/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
4/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
5/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
6/6 Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Općina Tuzla je sredinom prošle sedmice izdala naredbu o obaveznom uklanjanju snijega i ledenica sa krovova zgrada. Međutim, rijetki su ispoštovali naredbu, a kako je došlo do blažeg zatopljenja tako su i ledenice postale velika i konstantna prijetnja sigurnosti građana.
Najozbiljnija situacija je u naselju Stupine, gdje ima ledenica dugih i od nekoliko metara. U blizini marketa Bingo građani pretrčavaju pored zgrade, a jedan od njih nam je rekao kako "prolaznici bježe od ledenica k'o od snajpera".

Naredbu su ozbiljno shvatili vatrogasci koji su na nekoliko lokacija uklonili prijetnje po sigurnost građana. Na nekim lokacijama su istaknuta pisana upozorenja, a na drugim su postavljene i žute trake.

Građani se pitaju šta je sa upraviteljima zgrada, koji bi u ovim delikatnim situacijama morali ažurnije reagovati. Slično kao sa čišćenjem snijega i u slučaju obaveznog uklanjanja ledenica loptica odgovornosti se prebacuje s jedne na drugu stranu. Sreća u nesreći je što do sada nije bilo povrijeđenih, a "viseće prijetnje" su prisutne u svim naseljima i ulicama.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...