{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogromne ledenice na krovovima opasnost za građane

S
8.2.2012. u 12:41
0
25
Ogromne ledenice na krovovima opasnost za građane
0
Kao i svake godine i ove ćemo vjerovatno slušati o prebacivanjima nadležnosti i nemogućnosti upravitelja da sve stignu, dok je samo pitanje vremena kada će neka od ogromnih ledenica sa krovova nekome pasti na glavu.
Ledenica ima svugdje: na stambenim zgradama, institucijama, hotelima, kućama... Tek rijetki su pravovremeno reagirali i počeli čistiti ledenice ili nekoga angažirali za to, a u vrijeme naše "patrole" primijetili smo da se uklanjaju ledenice i snijeg sa zgrade u kojoj su ambasade Švedske i Norveške te kod hotela u Kundurdžiluku. Situaciju dodatno otežava činjenica što se zbog velikog snijega građani moraju kretati usko očišćenim trotoarima, pa mnogi "spas" od ledenica traže kretanjem sredinom ulice.

Podsjećamo sve da postoji i zakonska obaveza uklanjanja ledenica s krovova koja se u najvećoj mjeri odnosi na upravitelje ili vlasnike zgrada, ali primijetili smo na mnogo mjesta da i sami građani s prozora, bez dovođenja sebe u opasnost, mogu ukloniti ledenice kako neko ne bi stradao, dok se čeka reakcija onih koji su dužni ukloniti ih, umjesto što nas tek upozore natpisom da nam ledenice mogu pasti na glavu. Tamo gdje je uklanjanje ledenica opasno, ipak preporučujemo poziv upraviteljima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: