Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Karaula na putu TZ - SA veoma loše očišćena, put Živinice - Kalesija preko Ciljuga kao ledena ploha u Zetri, veoma loš put do Međaša preko Dubrava. Jedini savjet je vozite oprezno i polako!
uvjek su im ovakve ceste ne samo zimi ja sam zbog njih i ne odrzavanja ceste auto izgubio neko prosuo ulje i ja naletio na njega u krivini dalje mozes predpostaviti sta se desilo
gdje ste sa ovim jucer kasno je sad kada sam ga vec slupao
Godina XVI – Broj 12 Ponedjeljak, 15. 3. 2010. godine S A R A J E V O ZAKON O CESTAMA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Ĉlan 20. U sluĉaju saobraćajne nezgode korisniku javne ceste koji se pridrţava saobraćajnih i tehniĉkih propisa utvrĊenih Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u Bosni i Hercegovini ("Sluţbeni glasnik BiH", br. 6/06) ili drugom zakonskom regulativom vezanom uz sigurnost saobraćaja na cestama i to: postavljena saobraćajna signalizacija na cesti, tehniĉka ispravnost vozila, kvalifikovanost i sposobnost vozaĉa, prilagoĊenost brzine stanju na cesti i vremenskim prilikama, poštujući princip da zaustavni put odgovara putu preglednosti - upravitelj ceste duţan je nadoknaditi štetu, ako je šteta nastala zbog nedostataka na cesti. Za ostvarivanje prava iz stava 1. ovog ĉlana nedostatak na cesti u postupku dokazivanja štete mora utvrditi komisija saĉinjena od predstavnika upravitelja ceste, nadleţnog MUP-a i preduzeća koje je ugovorilo odrţavanje ceste. Ista komisija će utvrditi da li je otklanjanje tog nedostatka upravitelj predvidio Planom i programom odrţavanja cesta i ugovorio ili izvoĊaĉu radova naloţio da otkloni te nedostatke, u skladu sa Pravilnikom o odrţavanju cesta (ĉlan 47. ovog Zakona) i dinamiĉkim planom. Ukoliko je upravitelj planirao i ugovorio ili naloţio otklanjanje utvrĊenog nedostatka, nadoknadu štete iz stava 1. ovog ĉlana upravitelj moţe traţiti od preduzeće sa kojim je ugovorio odrţavanje ceste, sanaciju ili rekonstrukciju, ako je šteta nastala zbog propuštanja blagovremenog i kvalitetnog izvršenja ugovorenih radova. Korisnik ceste, odnosno organ sigurnosti saobraćaja koji je utvrdio nedostatak na cesti, koji je uzrokovao ili bi mogao uzrokovati štetu korisnicima ceste duţan je bez odlaganja o opasnosti na cesti na najbrţi mogući naĉin obavijestiti upravitelja ili deţurnu sluţbu preduzeća koje odrţava ceste.
..nema me dugo, ali kada se vratim... cccccc ;)
Ziv si znaci. Lijep pozdrav :-)