Ugrožena sigurnost građana
0

LDSBiH poziva Inzka da posegne za Bonskim ovlastima

FENA
Glavni odbor Liberalno demokratske stranke BiH ocijenio je prisustvo u općinskim vijećima na prostoru šest kantona u Federaciji, kao i u RS-u, rezultat s kojim bh. Liberali mogu biti zadovoljni.

Jačanje općinskih i reorganizaciju kantonalnih odbora LDS-a u Tuzlanskom, Sarajevskom, Zeničko-dobojskom i Srednjebosanskom kantonu obavit će se veoma angažovano, kako bi oni bili spremni za predstojeće opće izbore.

Inicirano je i jače učešće LDS-a u Demokratskom bloku.

"Postojećim članicama Demokratskog bloka (SDU, LDS, SPU, Stranka dijaspore) pridružit će se još neke snažne građanske stranke i istaknuti pojedinci iz oba entiteta, čime će BiH dobiti moćan politički opozicioni blok, sposoban zamijeniti postojeću lošu vlast", saopćeno je iz LDS-a.

LDSBiH je također pozvao visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da napokon posegne za Bonskim ovlastima, jer je "evidentno da je politička i ekonomska sigurnost građana u BiH ugrožena, a nastavljaju se otvoreni i opasni napadi na ustavno uređenje i suverenitet Bosne i Hercegovina", navodi se u saopćenju LDS-a BiH.