{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDS prezentirao programsku izjavu i kandidate s područja KS

F
8.9.2012. u 13:38
4
4
LDS prezentirao programsku izjavu i kandidate s područja KS
4
LDS prezentirao programsku izjavu i kandidate s područja KS
Liberalno demokratska stranka (LDS) danas je u Sarajevu, nedaleko od Inat kuće, prezentirala programsku izjavu i ciljeve stranke te predstavila kandidate za načelnike općina i liste kandidata za općinska vijeća s teritorije Kantona Sarajevo, čime je i zvanično počela kampanju za lokalne izbore.
Kako je rečeno, LDS na lokalne izbore izlazi s više od 400 kandidata u 28 općina u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik LDS-a Amir Husarić je kazao da je LDS, za razliku od drugih stranaka, u svoj program stavio kreiranje fonda za prvo zapošljavanje.

Planirali su i formiranje lokalnih akcionih grupa koje će za potrebe općine pripremati projekte i programe koji mogu aplicirati drugim nivoima vlasti i međunarodnim razvojnim agencijama, te IPA fondovima s ciljem jačanja lokalne infrastrukture i mogućnosti poduzetništva u poljoprivredi, ekologiji, malom i srednjem biznisu.

"Predvidjeli smo i reformu javne uprave, koja mora biti brža, efikasnija, transparentnija i jeftinija", kazao je Husarić.

Predstavljeni su kandidati LDS-a za načelnike sarajevskih općina Stari Grad Saudin Alić Dino, Centar Adnan Bajraktarević i za općinu Ilijaš Bojan Zec Filipović.

Saudin Alić je poručio biračima da glasajući za njega kao načelnika i listu LDS-a glasaju za tim ljudi koji mogu, žele i znaju poboljšati stvari u svakoj mjesnoj zajednici "kako bi općina Stari Grad postala ono što svi želimo, dragulj BiH“.

"Evo liberala, najstarije političke organizacije u BiH, ispred Inat kuće u inat svima koji misle da ova zemlja nema perspektivu, u inat svima koji misle da nećemo nikada ući u EU, u inat svima koji misle da ne možemo i ne znamo bolje, da vam kažemo da će LDS uspjeti u svom naumu, da ćemo se vratiti u Gradsko vijeće Sarajava, da ćemo imati načelnike u općinama na teritoriji Kantona Sarajevo, da ćemo povećati broj svojih mandata u općinskim vijećima kako u Federaciji tako u RS-u", kazao je kandidat za načelnika općine Ilijaš Bojan Zec Filipović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: