Zadovoljni reakcijama birača
8

LDS očekuje najbolji izborni rezultat na lokalnom nivou dosad

FENA
Općinski odbori LDS-a u završnim danima izborne kampanje veoma su zadovoljni odgovorom birača i komentarima na predložene programe njihovih kandidata za vijećnike i načelnike što, kako navode iz ove stranke, garantuje dosad najbolji izborni rezultat LDS-a na lokalnom nivou.

Nedavna posjeta člana evropskog parlamenta i slovenskog liberala Jelke Kacina dodatno je potvrdila snagu evropskih veza koje promoviraju članovi LDS-a u BiH.

“LDS je proevropska stranka u BiH. Kada su već naše političke elite odlučile da su lokalni izbori važniji od kandidatskog statusa, onda birači trebaju poručiti da je upravo lokalni nivo početak EU", istakao je predsjednik LDS-a Amir Husarić.

Dodao je da birači trebaju izaći na izbore i glasati slobodno za evropski orijentirane općine - općine koje transparentno i odgovorno troše budžete, koje formiraju fondove za prvo zapošljavanje kao odgovor na nezaposlenost mladih, koji formiraju lokalne akcione grupe radi pripreme projekata za privlačenje novih investicija.

Istaknuo je da je Jelko Kacin svojim dolaskom potvrdio da ova vizija općinske administracije ima podršku liberala EU, kao što će sutrašnji dolazak Čedomira Jovanovića na završni skup LDS-a u Tuzli dokazati koliko je liberalni glas važan za region, saopćeno je iz LDS-a.