{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDS traži odgađanje oktobarskih izbora

F
24.4.2010. u 10:51
0
5
LDS traži odgađanje oktobarskih izbora
0
LDS traži odgađanje oktobarskih izbora
Liberalno-demokratska stranka BiH (LDSBiH) zatražila je odgađanje općih izbora zbog činjenice da presuda Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu u predmetu "Finci i Sejdić protiv BiH" neće biti implementirana prije oktobarskih izbora.
Ova stranka podsjeća kako su predstavnici bh. vlasti ovih dana saopćili da BiH neće stići implementirari ovu presudu, te će se oktobarski opći izbori ponovo održati, kako ističe LDS, uz kršenje Konvencije o ljudskim pravima koju je BiH prihvatila.

LDS također skreće pažnju na izjavu predsjedavajuće Odbora ministara Vijeća Evrope i ministrice vanjskih poslova Švicarske Micheline Calmy Rey, tokom nedavne posjete BiH, da je ova presuda stavila na vidjelo diskriminirajuće odredbe Ustava BiH i da se Vijeće Evrope sada nalazi u teškoj poziciji jer su ove odredbe u kontradiktornosti s Konvencijom o ljudskim pravima.

Ova stranka u saopćenju za javnost oštro osuđuje bh. vlasti što već godinama krše ovu konvenciju i građanima oduzimaju najelementarnija ljudska prava, te što korekciju Ustava i zakona nisu izvršile davno prije nego je i donesena spomenuta presuda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: