Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH se piše velikim slovima, glupani sa Klixa. Što se tiče LDS-a - pričaju ono što je normalno, ali nerealno - dakle demagogija.
Bjedić?
NEMA PROBLEMA,POSTO SMO MI HRVATI NAJMALOBRJNIJI NEKA TO BUDE HRVAT,ALI NE ONAJ KOJEG BOSNJACI IZABERU .
Ovaj model bi teoretski riješio problem,ali pitanje je njegove provedivosti - pričate da bi narod birao predsjednika prema porgramu neovisno ko je, ali zar mi iz dosadašnjeg iskustva možemo reći da bi to stvarno tako bilo? Dakle birali smo ljude po kvaliteti programa, a nismo glasovali za svoje?! ma dajte...onda ja i vi ne mislimo na istu BiH, ali u ovoj mojoj ljudi uvijek gledaju ko si, odakle si, čiji si prema tome... P.S. Ilija, sine, presuda Europskog suda za ljudska prava u Strassbourghu PODRAZUMIJEVA izmjene Ustava, tako da predlegati nešto što je protivno Ustavu je i CILJ ! Raspitaj se, pa lupaj....
Opet zamalo da potrefe! Ima vas da stanete u jedan kombi. A inače niste opravdali pare ni za prošle izbore.
Neka svi stanovnici BiH biraju predsjednika, a kandidati treba da vode kampanje za izbor predsjednika i da nude planove za dobrobit cijele zemlje pa koga narod izbere. Jednostavno, a hoce li biti Huso,Mile ili Nedeljko nije vazno, vazna ce biti njihova platforma za razvoj drzave.
E jesu ovi mudri .. kako to nikad nikome nije palo na pamet da imamo jednog predsjednika -.- Najveća glupost procitana od kad je donesena presuda u vezi sa slučajem Sejdić-Finci
Postoji dosta onih kojima se ne bi isplatilo da BiH ima jednog predsjednika, samim tim bi doslo i do izmjene ustava sto je jos jedan razlog vise da se ovako nesto nmz prihvatiti od strane nacionalista pogotovo, a da je prijedlog dobar ne treba ni pricati to je ono o cemu obicni gradjani konstantno govore
Podsjetio je da je komesar Štefan Fuele vrlo jasno rekao da je sada vrijeme da se gradi most između Dejtona i EU, ali smatra da se taj most definitivno ne može graditi bez EU.
Da li će ostati status quo, koji mnogi priželjkuju, ili će se napraviti pomak u kojem će se zadovoljiti suština presude "Sejdić i Finci", a to je da bude pravno "čista", da zadovoljava vrijednosti Evropske unije te vrijednosti na kojima treba počivati nova, historijski poznata, BiH
Apsolutna podrska, vec je predlozeno ovakvo rjesenje ali su se prepali svi clanovi predsjednistva za svoje funkcije pa su sabotirali isto!!
Ko su ovi pametnjakovići? Znaju li oni da pojam jednog predsjednika, ne postoji u dejtonskom sporazumu, tako da je ovo direktan udar na ustav ove države!