BiH
39

Lazović na Kongresu: BiH treba jaku SDP, drago mi je da sam ponovo njen član

Piše: E. G.
Miro Lazović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miro Lazović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miro Lazović, predsjednik Unije socijaldemokrata (USD), stranke koja je nedavno potpisala ujedinjavanje sa SDP-om BiH, a o čemu bi konačnu riječ trebao dati današnji Kongres SDP-a, obratio se delegatima te izrazio nadu da će delegati podržati ujedinjavanje ove dvije stranke.

"Vjerujem da ćete danas uprkos svim problemima danas donijeti najbolje odluke za SDP", kazao je Lazović danas na početku svog obraćanja.

Dodao je da je ovo za njega poseban i emotivan trenutak.

"Nakon dužeg vremena ponovo stojim pred vama članovima SDP-a, partiji koju sam gradio zajedno sa vama, partije u kojoj sam politički sazrijevao. vrijeme koje je iza nas i kroz koje smo kao socijaldemokrati prošli, je bilo vrijeme previranja, uspona i padova, ali političkog sazrijevanja i odgovornosti prema socijaldemokratskoj ideji. Sudbina je htjela da smo danas ponovo zajedno", kazao je Lazović.

Ujedinjavanjem dvije stranke pokazuje se politička zrelost i odgovornost, dodao je, te kazao da to nije samo puko spajanje stranaka.

"BiH treba jaku SDP i jaku socijaldemokratiju, koja je i najbliža ideja bosanskohercegovačkom čovjeku. Ona je most za integraciju bh. društav. Pravo na greške je isteklo", kazao je Lazović te pozvao delegate da podrže ujedinjavanje stranaka.