|

Lazović: Očekujem da delegati prihvate ujedinjenje s SDP-om

Lazović: Očekujem da delegati prihvate ujedinjenje s SDP-om
4
F
FENA
13.12.2014. u 13:20
13
komentara
4

dijeljenja
1/5 Foto: Haris Begić/Klix.ba
2/5 Foto: Haris Begić/Klix.ba
3/5 Foto: Haris Begić/Klix.ba
4/5 Foto: Haris Begić/Klix.ba
5/5 Foto: Haris Begić/Klix.ba
Vanredni Kongres Unije socijaldemokrata (USD) BiH, na kojem će se delegati izjasniti o potvrđivanju odluke Glavnog odbora USD-a o ujedinjenju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) BiH, počeo je danas u Sarajevu.
Predsjednik USD-a Miro Lazović kazao je Agenciji Fena, prije početka Kongresa, da je ideja o ujedinjenu sa SDP-om većinom prihvaćena 29. novembra.

"Očekujem da će delegati prihvatiti ujedinjenje, jer je to dobar potez koji nagovještava "ukrupnjavanje" političke scene u BiH i približavanje političke opcije socijaldemokratije koja je najpoželjnija za BiH", istakao je Lazović.

Dodao je da ideja socijaldemokratije u sebi nosi integrativnu snagu koja je potrebna bh. društvu i državi.

"Vjerujem da su iza nas svi nesporazumi i previranja i da ćemo voditi odgovornu politiku koja će za cilj imati integraciju BiH i političke scene, odnosno "ljevice" koja bi mogla biti efikasna brana narodnjačkim strankama", poručio je predsjednik USD-a.

Predsjednici SDP-a BiH i USD-a Zlatko Lagumdžija i Miro Lazović potpisali su sporazum o ujedinjenju te dvije stranke, a na vanrednom Kongresu SDP-a BiH 6. decembra data je podrška ujedinjenju s USD-a.

Sporazumom o ujedinjenju je, između ostalog, definirano da će predstavnici USD-a biti zastupljeni u centralnim organima SDP-a BiH i to 12 članova Glavnog odbora, tri člana Predsjedništva SDP-a BiH i jedan član Nadzornog odbora.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...