FOTO
/
Lamaruž ekološki sapuni na bazi maslinovog ulja

Klix.ba
4.1.2013. u 11:50
19
0
Lamaruž ekološki sapuni na bazi maslinovog ulja
19
Lamaruž ekološki sapuni na bazi maslinovog ulja Foto: Dženat Dreković
U okviru sajamskog dijela Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ove godine svoje proizvode posjetiteljima prezentira veliki broj izlagača. Svi posjetitelji od 10 do 22 sata mogu pregledati bogatu ponudu, koja uključuje suvenire, odjeću, modne dodatke, nakit, bogat izbor prehrambenih proizvoda, igračke i mnoge druge proizvode. Sajamski dio Marketa je definitivno najbolje mjesto za izbor prazničnog poklona za sebe ili svoje najdraže.
U okviru bogate ponude Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nalazi se i kućica Lamaruža, peti štand lijevo od Sarajevsko pivo Holiday Puba. Kompanija Lamaruž iz Sovića nadomak Gruda bavi se proizvodnjom ekoloških sapuna, čija je baza čisto maslinovo ulje, s dodacima prirodnih sastojaka, kao što su kozje mlijeko, lavanda, cimet, med, eterična ulja...

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Kompanija je ime dobila po kombinaciji riječi “lavanda”, “maslina” i “ruža”, koje su prisutne u svakom procesu kreiranja njihovih sapuna. Sapuni se proizvode hladnim postupkom, bez dodavanja drugih masti ili ulja, po uzoru na recepte iz prošlosti. Na koncu proizvodnog procesa, Lamaruž sapunima se dodaju latice ljekovitih biljaka kao i čista eterična ulja za obogaćivanje mirisa. Lamaruž nudi i hidrolate, soli za kupanje i mirise za prostorije.

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea, Facebooka, Twittera, YouTube kanala i Instangrama.

Foto: Dženat Dreković Foto: Dženat Dreković

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: