{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčaku orden za posebne zasluge

S
28.5.2012. u 20:08
27
11
Lajčaku orden za posebne zasluge
27
Lajčaku orden za posebne zasluge
Praštalo uručuje priznanje Lajčaku
Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo danas je u Bratislavi uručio Orden za posebne zasluge i plaketu "Evropski prijatelj BiH" ministru inostranih poslova Slovačke Miroslavu Lajčaku.
On je posebno istakao značaj formiranja Vijeća ministara,kao i spremnost domaćih političara da konačno preuzmu stvari u svoje ruke pri rješavanju važnih pitanja, kao što je i predmet "Sejdić-Finci", što bi pozitivno djelovalo na dalje ubrzanje procesa evropskih integracija.

Lajčak je odao priznanje Evropskom pokretu, rekavši da sigurno i danas još uvijek ima onih koji osporavaju značaj i ulogu ove nevladine organizacije,ali da će njih biti sve manje kako se BiH budu približavala članstvu u EU.

On se složio sa ocjenom Predraga Praštala da je vrlo bitno da Evropski pokret ostane neutralan u svom radu. Lajčak je najavio i skori dolazak u Sarajevo i ponovni susret sa predstavnicima Evropskog pokreta.

Osim susreta sa Miroslavom Lajčakom, predsjednik Evropskog pokreta je imao odvojene susrete sa Janom Pšenicom, direktorom Odjeljenja za jugoistočnu Europu Ministarstva inostranih poslova Slovačke i predstavnicima "Slovak Ejda", koji su takođe potvrdili snažnu podršku Slovačke BiH na putu evropskih integracija, saopšteno je iz Evropskog pokreta.

Konzul Slobodan Srđanović, predstavnik Ambasade BiH u Pragu, koja osim Češke pokriva i teritoriju Slovačke, izrazio je zadovoljstvo načinom kako je Evropski pokret prezentovao BiH u međunarodnim relacijama, te ponudio pomoć i podršku Ambasade kada uskoro Evropski pokret bude organizovao dodjelu priznanja Češkoj razvojnoj agenciji u Pragu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: