|

Lagumdžija zatražio pomoć pri otvaranju konzularnog detašmana u Brazilu

Lagumdžija zatražio pomoć pri otvaranju konzularnog detašmana u Brazilu
8
S
SRNA
21.1.2014. u 18:12
31
komentara
8

dijeljenja
Lagumdžija zatražio pomoć pri otvaranju konzularnog detašmana u Brazilu Alves i Lagumdžija
Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija upoznao je danas ambasadora Brazila u BiH Josea Augusta Lindgrena Alvesa o pripremama za otvaranje privremenog konzularnog detašmana u Brazilu i zatražio pomoć zemlje domaćina u realizaciji svih planiranih aktivnosti.
Lagumdžija je tokom razgovora sa Alvesom istakao da će privremni konzularni detašman omogućiti konzularnu i pravnu zaštitu državljanima BiH koji će u Brazilu pratiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prema njegovim riječima, ovaj detašman će biti iskorišten i za promociju privrednih i turističkih potencijala BiH, promociju kulturnog i istorijskog nasljeđa BiH, ali i za poslovne i političke susrete i jačanje veza između BiH i Brazila, kao i sa drugim zemljama učesnicama prvenstva.

Lagumdžija je danas primio i otpravnika poslova Ambasade SAD Nicholasa Hilla sa kojim je razmijenio mišljenja o sastanku političkih lidera BiH i evropskog komesara za proširenje Stefana Fulea o implementaciji odluke u slučaju "Sejdić i Finci", kao i rješavanju pitanja vojne imovine kao uslova za dalji napredak ka NATO-u.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...