{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokom SP-a u Brazilu bit će otvorena BH kuća

27.11.2013. u 10:49
41
83
Tokom SP-a u Brazilu bit će otvorena BH kuća
41
Tokom SP-a u Brazilu bit će otvorena BH kuća
Pripreme za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se održati u Brazilu bile su tema razgovora zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova BiH dr. Zlatko Lagumdžija sa delegacijom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Lagumdžija je obavijestio predstavnike NSBiH, predsjednika Elvedina Begića, predsjednika Odbora za posredovanje i savjetovanje NSBiH Ivicu Osima i generalnog sekretar NSBiH Jasmina Bakovića da je na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova BiH u Nacrt budžeta institucija BiH za narednu godinu uvrštena stavka o formiranju privremenog konzularnog detašmana - BH kuće tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Cilj je da MVPBiH i država BiH budu na raspolaganju našem stručnom štabu, reprezentativcima, NSBiH i svim državljanima BiH koji će boraviti u Brazilu tokom trajanja najznačajnije svjetske sportske manifestacije naredne godine.

Imajući u vidu da BiH nema nijedno diplomatsko-konzularno predstavništvo u Južnoj Americi, ovaj konzularni detašman - BH kuća bi bio u funkciji privremenog DKP-a, ali i u funkciji promocije države Bosne i Hercegovine u cjelini.

Čelnici NSBiH su se zahvalili Lagumdžiji na pozivu i poduzetim aktivnostima u cilju pojednostavljenja boravka bh. državljana u Brazilu.

Na sastanku je dogovoreno da će se o definitivnoj lokaciji privremenog konzularnog detašmana – BH kuće dogovoriti nakon 6. decembra ove godine kada će biti izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Također je usaglašeno da će MVPBiH i NSBiH zajednički raditi na izradi uputstva za bh. državljane koji planiraju putovati u Brazil, kao i na drugim aktivnostima koje imaju za cilj da kako našoj reprezentaciji, stručnom štabu i čelnicima NSBiH, tako i našim navijačima olakšaju boravak u Brazilu, te doprinose promociji države u cjelini na velikoj svjetskoj smotri nogometa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: