Unutarstranačko tepanje
0

Lagumdžija: Siguran sam da će naš Džeki opet biti načelnik Centra

Klix.ba
Jučer je Općinski odbor SDP Centar i zvanično predstavio svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini. Cilj je samo jedan, a to je nastaviti uspješan razvojni put Općine Centar koji traje već 12 godina.

Bosanski kulturni centar (BKC) je bio mjesto na kom su se sinoć predstavili kandidati SDP BiH za općinsko Vijeće, te načelnika Općine Centar za predstojeće lokalne izbore u BiH.

"Pred tim ljudima je težak zadatak, a to je i dalje voditi Općinu Centar u pravom smijeru kako se to radilo proteklih 12 godina. Mnogo je urađenog posla iza onih koji su to radili u proteklom mandatu, ali ništa manje neće sačekati i one koji će to raditi od 7. oktobra. No, za cilj kakav je Evropska Općina Centar, vrijedi zasukati rukave", navedeno je tokom predstavljanja kandidata.

Istaknuta je važnost predstojećih izbora, te koliko je bitno biti odgovoran političa.

"Odgovornost, transparentnost i rad, na tome se temelji SDP-ova politika kada je u pitanju rad u lokalnim zajednicama", navedeno je u saopštenju OO SDP Centar.

Skup su svojim obraćanjima otvorili Fikret Musić, predsjednik SDP KO SDP i Premijer Kantona Sarajevo i Alija Behmen, član predsjedništva SDP BiH i Gradonačelnik Sarajeva.

"Mi se nećemo baviti, njima, neka se bave sami sobom, a mi imamo preča posla", kazao je bio Fikret Musić, a Alija Behmen je dodao su svom stilu: "Šta god da ja kažem, ova lista sigurno pobjeđuje, jer vi iza sebe imate rezultate."

Svoja iskustva i očekivanja okupljenima iznijeli su i aktuelni predsjedavajući općinskog Vijeća Centar, Slaven Kovačević, te predsjednik OO SDP BiH Centar, aktualni zamjenik gradonačelnika Sarajeva i nosioc liste SDP-a za Općinsko vijeće Centar, Igor Kamočaji.

"Ovo je lista koja ima samo jedan pravac, a to je naprijed. Mi želimo ići naprijed, a rikverc, ostavljamo drugima", istakao je Kamočaji te još jednom podcrtao da je ponosan što je nosilac ovakve liste, jer tu su ljudi koji te jednostavno guraju naprijed.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je prezentirao svoj dosadašnji rad kao i očekivanja od predstojećih izbora.

"Iza nas su hiljade kilometara novo-asfaltiranih ulica, uloženi su milioni maraka u različite projekte od vitalne važnosti za Općinu Centar, ispunili smo sve što se od nas tražilo i još 500% onoga što niko nije tražio, ali smo mi prepoznali kao problem naših građana. Časno, pošteno mi idemo naprijed, Centar ide naprijed!", rekao je Bećirević.

Skupu su prisustvovali Generalni sekretar i Predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić i Zlatko Lagumdžija.

"Neki nisu mogli pratiti naš tempo, nekima smo mi prebrzi, ali mi znamo šta radimo, mi ispunjavamo svoja predizborna obećanja, zato smo ih poslali u opoziciju, pa neka tamo rade kako su navikli", poručio je Nikšić i dodao: "Što se tiče Zakona o ispitivanju porijekla imovine, niko ne treba da se boji nas, nego neka se boji Zakona."

Predsjednik Lagumdžija se osvrnuo na neke od posljednjih ataka na SDP: "Definitivno je istina da prva ljubav zaborava nema, eto vidite kako su SDS i SDA željeli srušiti našeg Denisa, ali ne srušiše ga. Čovjek je samo rekao da je Bosna i Hercegovina država, a da je u Srebrenici počinjen genocid. To naravno ne spriječava poslanike SDA da glasaju za njegovu smjenu."

Naglasio je, zatim, Lagumdžija, kako vjeruje u uspjeh liste OO SDP Centar: "Uopšte ne sumnjam da će naš Džeki osvojiti i novi mandat, a da će ova lista imati najviše predstavnika u OV Centar, iza njih su rezultati i oni znaju šta rade, a ako nekome nešto nije jasno, a zna šta je internet neka posjeti web stranicu www.obecano-ispunjeno.ba i sve će mu se samo kazati."