BiH
24

Lagumdžija: Raduje me da će SDP 6. decembra dobiti novog predsjednika

Piše: N. J.
Lider Socijaldemokratske partije Zlatko Lagumdžija se nakon sinoćnje sjednice Glavnog odbora ove partije oglasio na svojoj Facebook stranici.

Lagumdžija je podsjetio na svoju izjavu iz izborne noći koja je glasila da mu je prioritetni cilj brod koji se nalazi u nemirnom moru dovesti u mirnu luku. Sada je ustvrdio kako je siguran da je poslije sinoćnje sjednice Glavnog odbora SDP blizu tom cilju.

"Sinoćnja sjednica je jasno pokazala da SDP BiH ima dovoljno i volje i snage da uđe u proces revitalizacije i da smo prepoznali moguće demokratske procese koji su neophodni da poboljšamo rad unutar partije i da se što više otvorimo prema vani. Nakon dvije dugotrajne, sadržajne i uspješne sjednice Predsjedništva i tokom dvanaestosatne sjednice Glavnog odbora SDP BiH, čuli smo dosta kritičkih, ali i samokritičkih tonova", ističe Lagumdžije.

Dodaje kako je najvažnije da je osim kritike jasno prezentirana i svojevrsna mapa puta sa prijedlozima načina rješavanja problema koji su pred članovima SDP-a.

"Istinski me raduje i sama atmosfera koja je većinski provejavala da ujedinjeni možemo promijeniti sve. Raduje me da ću 6. decembra predati predsjedavanje partijom novom predsjedniku koji će imati dovoljno vremena da pripremi redovni Kongres sa svim demokratskim procesima koji će vratiti SDP BiH tamo gdje mu je i mjesto. Vjerujem u najbolji izbor Kongresa", zaključio je Lagumdžija.