{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija, Pusić i File o graničnim prelazima Gradiška i Neum

S
19.9.2012. u 08:02
0
14
Lagumdžija, Pusić i File o graničnim prelazima Gradiška i Neum
0
Lagumdžija, Pusić i File o graničnim prelazima Gradiška i Neum
Vesna Pusić
Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je da će najveća pažnja na današnjem sastanku sa predstavnicima BiH i EU biti posvećena završetku radova na graničnim prelazima Gradiška i Neum kako bi mogli početi sa radom 1. jula 2013. godine kada Hrvatska postane punopravna članica EU.
"Najdetaljnije ćemo razgovarati o graničnom prelazu Neum. Treba da ustanovimo šta je potrebno preduzeti da se radovi završe u roku", rekla je Pusićeva novinarima u Parizu.

Kada je riječ o graničnim prelazima preko kojih će se prevoziti stoka i namirnice, Pusićeva kaže da radovi na njima moraju biti završeni prije 1. jula 2013. godine.

"Takvi prelazi, nakon završetka radova, moraju dobiti i akreditaciju odgovarajućih evropskih agencija", podsjetila je Pusićeva.

Ona je navela da će o Pelješkom mostu biti razgovarano samo informativno i van dnevnog reda.

Na današnjem sastanku Pusićeve, ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i evropskog komesara za proširenje Štefana Fila bit će razmotrena otvorena pitanja BiH i Hrvatske u svjetlu budućeg članstva ove zemlje u EU.

Sastanak će početi u 13.00 sati, imat će šest tačaka dnevnog reda, a po završetku Pusićeva, Lagumdžija i File nastavit će razgovor na radnom ručku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: