BiH
765

Lagumdžija novu akademsku godinu obilježio selfijem sa studentima

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Zlatko Lagumdžija sve više se bavi prosvjetom, a manje politikom. To je potvrdio objavljivanjem selfija na društvenim mrežama koji je zabilježio sa svojim studentima na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Lagumdžija je početak nove akademske godine zabilježio selfijem koji je objavio na svom Facebook profilu, a u opisu fotografije je svim studentima zaželio puno zdravlja i sreće u narednom periodu.

"Naporan, ohrabrujući i lijep početak nastave u ovoj školskoj godini sa tri grupe izuzetnih studenata. Prvi dan, pa u startu sva tri predmeta, što na našem što na engleskom jeziku, predavanja i diskusije iz kojih izvire znanje, zainteresiranost i pozitivna energija primjerena mladim ljudima koji znaju šta hoće i rade da to postignu.'Digital Economy', 'Sistemi za podršku odlučivanju' i 'Elektronski biznis' će i njih i mene pratiti naredna četiri mjeseca. Vidim da veliki broj njih nije samo zainteresovan za dobru ocjenu već i za nova znanja. Ohrabrujuće i tako različito od naše ukupne svakodnevnice. Ipak je bolje da su oni bolji od generacija koje nas danas vode nego da je obrnuto. Cinici mogu reće da nije teško studentima biti bolji dio ove zemlje, ali, vjerujte mi, razlika je ogromna", napisao je Lagumdžija.

Dodao je da ovo ilustruje selfijem sa današnjeg predavanja koji je Adem, jedan od studenata, već postavio na svoj Facebook profil i zaradio 'bruku' lajkova.

Na kraju je poručio: "Mojim studentima, ali i svima onima koji su danas puni strasti krenuli u potragu za novim znanjima, sa osmjehom i vidljivim optimizmom na licu, želim puno zdravlja i sreće u nastupajućem periodu. Sretno".

Zlatko Lagumdžija je od 1989. godine profesor na Ekonomskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu od 1989. godine. Od 1995. godine je direktor je Centra za Menadžment i informacionu Tehnologiju u Sarajevu. Od 1994. godine je šef katedre Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Podsjećamo, na Kongresu SDP-a BiH, Lagumdžija nije dobio povjerenje delegata stranke za članstvo u Glavnom odboru, te se nije našao među 110 članova Odbora jedne od najvećih bh. političkih stranaka. Nakon dugogodišnje političke karijere, koju vjerovatno neće napustiti, Lagumdžija će se izgleda mnogo više posvetiti radu sa studentima nego djelovanju u SDP-u.