BiH
9

Lagumdžija: To što nisam bio kandidat za člana Glavnog odbora SDP-a nema veze s mojim selfiejem

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Zlatko Lagumdžija jučer je na neobičan način obilježio početak nove akademske godine.

Naime, portal Klix.ba je objavio da je Lagumdžija na Facebooku postavio selfie sa studentima na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Lagumdžija je danas reagovao na pojedine navode u tekstu, odnosno na navod da nije dobio povjerenje delegata stranke za članstvo u Glavnom odboru, te se nije našao među 110 članova Odbora jedne od najvećih bh. političkih stranaka.

"Istina je da nisam ni bio kandidat za člana Glavnog odbora SDP-a, jer sam se zahvalio na prijedlozima koji su stigli s terena, pa se tako ni delegati nisu izjašnjavali o meni prilikom glasanja za novo rukovodstvo. Istina, od njih sam dobio povjerenje tako što su inoviranim statutom izglasali da sam kao bivši predsjednik ujedno i član Glavnog odbora. Prirodno, to nema veze sa selfijem koji je Adem, moj student, s osmijehom na licu postavio odmah na Facebook, a ja mu se pridružio uz ocjenu o studentima i o početku nove akademske godine", istakao je Lagumdžija.