|

Lagumdžija kritikovao HDZ BiH

Lagumdžija kritikovao HDZ BiH
0
S
SRNA
7.12.2011. u 10:32
38
komentara
0

dijeljenja
Lagumdžija kritikovao HDZ BiH
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija smatra da isključivi stavovi koje zastupa Hrvatska demokratska zajednica BiH samo vode još dalje od rješenja problema formiranja Vijeća ministara BiH i izrazio nadu da će to konačno shvatiti i drugi učesnici razgovora.
On je u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Patrickom Moonom istakao da SDP želi da se trenutni pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH okončaju u najkraćem mogućem roku da bi BiH dobila Vijeće ministara koje će raditi na precizno definisanoj platformi integracije BiH u EU i NATO.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Lagumdžija je istakao da iracionalne ideje o osnivanju novih, etnički definisanih teritorijalnih jedinica unutar BiH, kao i izjave o "mirnom razdruženju" BiH samo još dodatno podižu tenzije i sigurno neće pomoći da se dođe do političkog dogovora za koji se SDP zalaže.

Lagumdžija je iznio svoje utiske sa završenog "Ustavnog kolokvijuma" koji je održan u italijanskom mjestu Kadenabija, te stavovima koje su pojedini politički lideri iznijeli tom prilikom.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...