Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzaba se vama dogovarati i traziti rjesenje za probleme kada se "gospodin" Tihic ili nece pojaviti na sastanku ili ce reci nema dogovora.
Ne moze Tihic blokirati ako se sestorka dogovori ;) To je jedino mjesto gdje nece moci provesti blokade i opstrukcije
Tihic i te kako moze kociti, kod nas se kao po pravilu SDA mijesa u sve i do sada je to pokazao milion puta ....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Lagumdzija barem pokusava da se dogovori, ali zbog Tihica i slicnih nista ne moze da se uradi ... konstantno kontriraju i jos ako oni nemaju neku licnu korist mozes da pises propalo.
SDP se trudi da nesto promijeni i pokusa popraviti situaciju u BIH dok SDA sve redom opstruira i usporava da se to ne desi!
definivno svijet postaji zrno. Upravljati sa narodom koji ima ko zna koliko nacionalnih entiteta i podjeljenosti unutar istih je najbolja strategija za upravljanjem, jer upravo tako nacija postaje jos manja. Zato su mi socijalisticke ideje draze jer stite jednu naciju mnogo vise od ostalih. Treba se vise shvatiti da u podjeli nema spasa, sto se vise budemo htjeli razlikovati to cemo biti slabiji, to se zapravo u trenutnoj politickoj situaciji i vidi.
ma svaki korak naprijed za građane bih, je jedan korak nazad za stranke kao sto je SDA. Sto se tice socijaldemokratije SDP-a i evropske socijaldemokratije, pa ako ima razlike kao sto je neko rekao onda je ona na nivou razlika opsteg razvoja tih istih zemalja; unatoc tome oni su dalje u savezu socijaldemokrata, snsd nije!
Lagumdzija, ne mozes se ti nista dogovoriti sa ovim nacionalistickim liderima, oni gledaju samo dobro za svoj tor a za Bosance i Hercegovce nista.
Pozdrav obojici - naroćito zlaji od raje iz Demokratske Fronte. Šta si se dogovarao - dovorio si se!!! Sada reket u ruke!
Clanovi SDP-a ne pjevaju ispod satora, na zborovima, ne psuju na televizijskim nastupima dakle ne koriste vulgarne metode da bi se pridobili glasovi. Ne sklapaju saveze sa vjerskim poglavarima.
Za vulgarnosti nema opravdanja, to koriste ljudi koji su na granici lake mentalne zaostalosti, kao npr.vrh SNSD-a. Mi ne masemo crvenom knjizicom, vec se ponosimo njome. Da nemamo tesku nacionalisticku bagru popu SDA, to mahanje sto ti kazes imalo bi itekako smisla!!!
Veliki problem SDP-a je sto nema socijaldemokratskog partnera u RS-u sa kojim bi mogao formirati vlast na drzavnom nivou. SNSD kao sto je poznato izbacen iz svijetkog saveza socijaldemokrata, znamo i zbog cega. Prakticno SDP ne moze imati saveznika u ovakvoj nacionalistickoj politickoj sceni!!!!!!!!!
Da se nadjemo u tome?? Pa mi jesmo u tome, ako nismo zasto onda nismo izbaceni iz takvog saveza?? Procitaj ti malo bolje!!!
Ladumdzija zeli da se nesto u pozitivnom smislu pokrene i da se dodje do rjesenja sto prije i sto uspjesnije, zar to nije ocigledno? Medjutim covjek se bori sa nacionalistima kojima je najmanje stalo do Bosne i BiH, a sa takvima nije lako doci do bilo kojeg sporazuma!
Nemas ti pojma, zasto je onda SNSD izbacen iz tog saveza?? A savez demokriscana u svjetu jeste teska desnica i nacionalisti najgore vrste!!!! Sta si ti neki seoski google??? Nasmija me MUSKA glavo!!!!
Kubovi za ubijanje dosade postoje samo u BiH i zovu ih SDA, HDZ, SBB, SNSD.......... dakle vjerujem da si dobro upoznat predmetom jer mislis da se i u Europi tako prolazi kao kod nas, izadji malo iz BiH pa vidi kako se to u svijetu radi, ne dobijas nista zdravo za gotovo, to je surov svijet kapitalisticke ideologije!!!!
Ne bih se iznenadio da se obrukamo kao i prosli put
Lijepo zvuci ali je, budimo relani, nemoguce. Pored toliko politickih lidera kojima je jedini cilj blokada svakakog koraka naprijed sadasnje "pozicije", to je nemoguce
ma svaki korak naprijed za građane bih, je jedan korak nazad za političare i oni upravo zato usporavaju bilo kakav napredak.
Mislim da je Lagumdzijina misija da napravi dogovor sa bilo kojim od politicara sammo da bi napravio bolje za ovu zemlju i da bi pomogao gradjaniima da imaju bolji zivot u ovoj zemlji koju su drugi unistili u proteklih 18 godina.
...uvjeren sam u to, po principu "daj manje zlo"...
ocekujem da ce uskoro doci do rjesenja ovih kljucnih problema, naravno sabotiranje se ocekuje od onih koji to stalno i rade
..naocekiva se ti bogami...
Samo dajte neke promjene