Susret sa Lukšićem
0

Lagumdžija: "Funkcionalna vlast ubrzala bi put u NATO"

SRNA
Zlatko Lagumdžija (Foto: A. Panjeta)
Zlatko Lagumdžija (Foto: A. Panjeta)
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i premijer Crne Gore Igor Lukšić danas su zajednički konstatovali da BiH treba da dobije funkcionalnu vlast kako bi evropski i NATO put bio ubrzan.

Lagumdžija i Lukšić saglasili su se da je pred ovom regijom mnogo posla na putu ka EU i NATO-u, te da istovremeno postoji i cijeli niz prilika za napredak i uspješnu saradnju.

Sagovornici su ocijenili da je konačno došlo vrijeme da u svijet počnu odlaziti pozitivne vijesti o uspješnoj saradnji i zajedničkom prosperitetu zemalja zapadnog Balkana.

Tokom susreta u sjedištu SDP-a BiH u Sarajevu, Lagumdžija je upoznao sagovornika o  procesu  formiranja vlasti, kao i drugim važnim političkim dešavanjima u BiH, saopšteno je iz ove stranke.

On je istakao da bi na nivou BiH najpraktičnije i najlogičnije bilo da vlast formiraju vladajuće koalicije u Srpskoj i Federaciji BiH i dodao da su potpisnici Platforme spremni da uđu u formiranje vlasti i sa dva HDZ-a i SDS-om, samo ako bi to bila široka koalicija spremna da odgovorno uđe u krupne reforme i napravi konkretnu podjelu odgovornosti. 

Crnogorski premijer Igor Lukšić istakao je svoju i opredijeljenost Crne Gore ka cjelovitosti BiH, te naglasio da je čak i razmišljanje o bilo kojoj drugoj opciji bespotrebno gubljenje vremena. 

Sagovornici su značajnu pažnju posvetili ekonomskoj saradnji čiji bi cilj bio povećanje standarda i kvaliteta života stanovnika obje zemlje. 
Posebno je naglašena mogućnost saradnje u energetskim i komunikacionim projektima.