Ekonomija na prvom mjestu
0

FOTO / Lukšić: Vrijeme je da BiH i C. Gora unaprijede saradnju

FENA
Odnosi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine su na odličnom nivou i sada je vrijeme kada bi trebalo određene pripremljene projekte, uz politički dobre odnose, dodatno materijalizovati, tako što će biti od obostranog interesa za naše građane, izjavio je danas u Sarajevu premijer Crne Gore Igor Lukšić nakon prijema kod premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Lukšić je rekao novinarima da je susret bio prilika da prezentira trenutak u kojem se nalazi Crna Gora, s obzirom na to da je već u završnoj fazi implementacije obaveze iz Akcionog plana za dalje evropske perspektive.

"S druge strane bila je ovo prilika da razmijenimo stavove i iskustva kada je ekonomska situacija u pitanju tako da se nadam da iz ovog sastanka može proizići jedan broj korisnih kontakata na nivou dviju vlada, u ministarstvima poljoprivrede i nekim drugim ministarstvima koja bi mogla intenziviranjem komunikacije doprinijeti liberalizaciji jednog broja projekata i aktivnosti koje mogu biti značajne za naše privrede", rekao je crnogorski premijer.

Premijer FBiH Nermin Nikšić istaknuo je da je kolegu iz Crne Gore upoznao o stanju u FBiH i čuo o onome šta se dešava i u kojoj je fazi, kao kandidat za EU, Crna Gora.

"Premijeru Crne Gore sam se malo više izjadao o situaciji u kojoj se nalazi FBiH, ali smo razmijenili iskustva i nadam se da će nakon današnjeg sastanka naša saradnja biti i konkretnija i bliža. Pokušat ćemo iskoristiti sve ono iz iskustva Crne Gore što mi kao Federacija budemo mogli iskoristiti. Nažalost, zakasnili smo s nekim iskustvima i oni su kroz cijelu krizu prošli bez MMF-a i pokazalo se da su bili u pravu", rekao je Nikšić.