BiH
10

Kurtišaj: Očekujem da preduzeću "ZOI 84" uskoro bude odobren dugoročni kredit

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vršilac dužnosti direktora preduzeća ZIO ´84 Džavid Kurtišaj izjavio je danas na Bjelašnici da očekuje da tom preduzeću uskoro bude odobren dugoročni kredit od osam miliona KM, što bi omogućilo obustavljanje višemjesečnog štrajka i funkcioniranje preduzeća u punom kapacitetu.

Dodao je da su pregovori o kreditu u završnoj fazi te da predstojeća sezona skijanja neće doći u pitanje.

Kurtišaj je istakao da će smanjiti cijene za korisnike prošlogodišnjih sezonskih karata koji ih nisu imali prilike iskoristiti.

Pojasnio je da će oni koji su djelimično iskoristili sezonsku kartu za 2013./2014. plaćati 70 posto cijene karte za ovu sezonu, a oni koji svoje karte nisu uopće iskoristili plaćati samo 30 posto cijene, dok bi cjenovnik trebao biti objavljen do petka.

Kurtišaj je rekao da nova uprava ulaže velike napore za rješavanje problema u kojim se preduzeće nalazi a koji su nastali ranije, ali da ne žele nikoga prozivati već podvući crtu i ići dalje

Naveo je da nadležne institucije trebaju istražiti da li je u ZOI-u u prethodnom periodu bilo nedomaćinskog odnosa i promašenih investicija, kao i da preduzeće trenutno ima viška 37 od ukupno 183 radnika.