Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponos i dika Bosne. On nam je sa svojim partizanima vratio drzavnost 1943 koju cemo slaviti za par dana . Vratio nam Bosnu , oslobodio Bosnu od fastita i njihovih sluga. Stvorio novu , modernu Bosnu u kojoj su prvi put procvjeatle skole , bolnice ,putevi , pruge , sport.zivot je kucao i disao punim plucima. Bili smo ljudi. Onda su dosli fasiti i u ukrali nam zivote , tvornice , bolnice ...i ukrali nam BOSNU . Rahmet ti dusi Nurija heroju bosanski .
@gooUser1569397787 ovi Alijini ništa drugo i neznanju. Samo oteti ukrasti i uništiti ono sto smo stvarali nakon drugog svjetskog rata. To su prvi safovi u džamijama i prve stolice na gozbama,feštama Itd.
@gooUser1569397787 Ne zaboravi Bosanske i Hercegovačke Srbe i Hrvate koji su mogli, da su htjeli, da podjele 1943. godine BiH između Srbije i Hrvatske ali su izabrali da obnove državnost svoje domovine. ZAVNOBiH je dokaz da i Srbi i Hrvati i Židovi i Romi...vole Bosnu i Hercegovinu
Pozderci u bosni kao i Ribari u Hrvatskoj i koca Popvic u Srbiji su bili aristokratija. Bogati , obrazovani. Svi otisli u partizane i svu imovinu predali narodu , drustvu , drzavi . Antifasti , socijalsti , komunisti , borci za jednkost , pravednost. Nuriju je zvao Pavelic i obecavao mu kule i gradove io ministraske pozicije . Nurija je poginuo na Sutsjeci Narodni heroj.Oni su davali i bogastvo i svoje zivote a ovi sve uzimaju i otimaju .
Šta radi Vuk Jeremić, što ne obnavlja imovinu predaka? A može.
Koliko je dulum?
Kad se sjetim kako su na federalnoj lozili hvalili zakivali u zvijezde onog Hamdiju Lipovacu kao potomak Pozderaca cestit casan i posten covjek. Samo da povracas
Neka ovi srbi odu na yotube i upisu Nurija Pozderec i vidjece kako si muslimani branili srbe i zidove od ustaski ubijanja a oni i njihova pokoljenja nam 90/ti vracaju za ono sto si nasi ih spsavali u prvom i drugom svjetskom ratu.
حلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلالحلال
Svojevremeno je postojala inicjativa da se tijelo Nurije Pozderca prenese u Cazin. Međutim zbog toga što je u Cazinu mladomuslimanska bagra izbrisala svaki trag na ovog velikog čovjeka, odlučili su da je bolje da zauvijek počiva na Dragoš Sedlu na Sutjesci. I upravu su.
sramota za moj grad 😀
Nije to Nurijina kuća nego naša...bukvalno i figurativno
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/134283/procurio_uznemirujuci_video_pogledajte_kako_hrvat_u_australiji_brutalno_napada_trudnu_muslimanku.html Sačuvaj nas Bože hrvatske kulture...
@500gMijenjanjaDNA Skoro pogleda taj snimak i zar je moguce da tako ima bolesnih ljudi koji sakama i nogama udaraju zenu pred porodjajem.Da je bila kakva murva gologuza ne bi on to uradio ali kad je vidio cednu,postenu,zavijenu muslimanku onda je zvijer u ljudskom obliku napade.
Ne znam po čemu bi se "država" trebala brinuti o toj kući. To što je on bio u partizanima naplatio je debelo u ostatku života.
@ivnovak Sve sto su imali Pozderci od njegovog oca Bega i age Ahmeta pa do sinova sve su dali ovom narodu kojem nazalost pripads i ti . Nurija je poginuo 1943 tako da je svoje davanje zaokruzio sa jedininim onim sto mu je ostalo. zivotom . Da bi ti sada pljuvao a ne znas ni ko je covjek samo laprda iz tebe ustasluk cetnilkluk i ostali derivati
@ivnovak Kako ce naplatiti kad je on poginuo na Sutjesci 1943.godine.
Nacionalni spomenik se stiti kartonom na kojem je rucno napisano: "Zabranjen pristup Policija."
To je vodootporni karton. A i flomasteri su permanentni :)