Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Očito je da je cilj izvođača napada bio stvaranje straha kod građana" Kad Krzalic tako lijepo zna sve i prije FBI-a i Obame, mogli bi ga pozvati na informativni razgovor. Napad na masu nevinih civila obicno nije pokusaj "stvaranja straha" nego nekontrolisanog ubijanja. Isto kao kad neka budala useta u bioskop i zapuca - samo sto je ovaj umjesto automatske puske koristio bombu rucne izrade. "Stvaranje straha" je kad se objave razlozi za napad, pa imas koga i cega da se bojis. Inace, nemas za sta da vezes strah osim za nekakvu teoretsku mogucnost da negdje mozda ima bomba - dok ne vidis 2-3 policijske patrole i onda se osjecas sigurno. Iracionalni strah zamijeni se iracionalnim osjecajem sigurnosti. Jer ako je policija tu, tu ne moze biti bomba. Aha. Da je pak odgovornost za bombe prihvatila Internacionalna Armija Plavusa, ljudi bi iracionalni strah vezali za svaku plavusu koju vide i konstantno bi bili na rubu zivaca. TO bi bilo "stvaranje straha".
Koji mediji? Jevrejski kontrolisani, poput Fox -news ili američki vladin medij CNN? Pročitajte, New York Times, BBC, Guradian... Niko od njih ne pominje Saudijca niti hapšenje? Ovo je očito medijska manipulacija. Isto je bilo i kada je 19.04.1995.godine, američki kršćanski terorista Timoti Mek Veith digao u zrak zgradu vlade i ubio 168 ljudi, odmah su neki "mediji", rekli da se radi o muslimanima. Ubrzo se saznalo da muslimani nemaju nikakve veze sa tim terorističkim djelom, ali novinari su postigli svoj cilj - jednu laž teško briše i 1.000 demanta, makar dolazili i od onih koji su iz izrekli. Moglo bi se lahko desiti isto i ovaj put.
Kad je to Rupert Murdoch postao Jevrej? Onog istog dana kad je CNN otet od Ted Turnera i nacionalizovan? Cable News Network je dio Time Warner medijske korporacije i kao skoro sve u Americi nije drzavno vlasnistvo nego dionicarsko i privatno.
Muda(r) si i ti am.pak.3 i muda(r) je Armin Kržalić sa moždanim vijugama u skladu sa prezimenom. Pročitajte izvještaje svih svjetskih medija, NIKO JOŠ NIJE NI POMENUO DA JE NEKI MUSLIMAN UKLJUČEN U TERORISTIČKI NAPAD U BOSTONU? Kad se NE ZNA ko stoji iza napada, KAKO ONDA ARMINE MOŽEŠ ZNATI KOJI MU JE CILJ? Govoriti o tome da je cilj da se izazove strah građana je "izmišljanje tople vode". To je uvijek cilj, u svakom terorističkom napadu, jer da bi bio teroristički, mora imati publiku, ljude koji će vidjeti šta se desilo i na taj način primiti poruku počinioca - upravo ono što terorista traži - publiku, koja je cilj više od onih koji su direktno poginuli i/ili ranjeni u samom napadu. Bez publike to je običan kriminalni akt, ali kriminalci, kada ubijaju ljude nastoje da to učine bez publike (svjedoka). SAVJET ČEKAJTE DA VIDIMO KO JE IZA OVOG NAPADA, PA ĆEMO ZNATI VIŠE KOJI MU JE CILJ. NE LETITE PRED RUDU! http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/16/boston-marathon-explosions-i
mudar ovaj Armin ali je u cijelom izlaganju potpuno zanemario uticaj islama na nemile dogadjaje ... a upravo bi bilo najinteresantnije cuti njegovo misljenje o islamu i terorizmu !
Ma kakvi,sigurno ih je htio obradovat.